Повечето хора, които са си поставили високи фитнес цели, обикновено

...
Повечето хора, които са си поставили високи фитнес цели, обикновено
Коментари Харесай

5 причини да правим упражнения с леки тежести

Повечето хора, които са си сложили високи фитнес цели, нормално залитат да упражняват с по-тежки дъмбели. Упражненията с тях нормално са с по няколко повторения, по-натоварващи са и оказват помощ за построяването на мускули.

Упражненията с леки тежести обаче също не са за занемаряване, нито от начинаещите във фитнеса, нито от тези, които към този момент са на по-високо равнище. С по-леки дъмбели натоварването е по-малко, само че за сметка на това се вършат повече повторения, което пък тренира по-голяма мускулна устойчивост.

Фитнес треньорите нормално са последователи на разнообразния метод и поучават да включваме извършения както с по-малко, по този начин с повече тежести. Но с цел да припомнят за какво даже когато към този момент сме вдигнали равнището в залата, е добре да не отстраняваме упражненията с леки тежести, акцентират пет изгоди от тях.

Ежедневните действия ще ни се костват по-лесни

По-малкото натоварване за по-дълъг интервал от време спомага за построяването на мускулна устойчивост. А тя ни е от особена изгода даже в всекидневието, когато държим детето си на ръце или пък носим тежките торби с покупки от магазина да вземем за пример.

Ще оформим по-добре мускулите си

За начинаещите във фитнеса, началото с леки тежести оказва помощ освен за извличането на максимума от упражненията, само че и за по-доброто създаване на мускули. Ако първо посегнем към по-тежки дъмбели, е доста евентуално обсегът ни на придвижване от упражнението да е по-малък. По-ефективно е да използваме по-леки тежести, с които да можем да създадем цялостен обсег на придвижването, вместо да го ограничаваме.

Ще можем да активираме верните мускули в точното време

Според фитнес инструкторите допълнението на повдигането на тежести с тренировки с леки тежести, може да накара мнозина да открият някои от скритите си недостатъци и да се научат по какъв начин да ги поправят. Пример за такава уязвимост е, когато при клек или мъртва двигателна сила, усилието идва повече от долната част на гърба, в сравнение с от седалищните мускули.

За да се поправя това, е добре загрявката да включва извършения с леки тежести, които спомагат за активирането на верните мускули, тъй че да можем да свържем мозъка с тялото си и да се оправим с по-тежките извършения по-ефективно.

Ще загреем тялото си по-добре

В допълнение към активирането на верните мускули, упражненията с леки тежести форсират сърдечната периодичност. Чрез повишението на мускулната температура и усилването на кръвообращението по време на загрявка, ускоряваме притока на кръв към дейните мускули, което води до по-бързи мускулни контракции по време на тренировката с тежести.

Ще имаме по-добро показване във фитнеса и по-малко травми

С вдигането на леки тежести е добре да се съсредоточим върху извършения, които ангажират един мускул вместо върху такива, които ангажират голям брой мускулни групи. Така ще упражняваме обособените си мускули по-добре и ще имаме по-добро показване, когато към този момент преминем към по-сериозните тежести. Освен това по-леките натоварвания са свързани и с по-малък риск от пострадвания, написа Women`s Health.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР