Повечето хора, които обичат животните, отглеждат повече от един вид

...
Повечето хора, които обичат животните, отглеждат повече от един вид
Коментари Харесай

Отглеждане на хамстер и морско свинче заедно - да или не?

Повечето хора, които обичат животните, отглеждат повече от един тип и постоянно животни, които по всички естествени правила не се схващат, само че съжителстват добре в един дом. Това обаче не важи за хамстерите и морските свинчета.

Хамстерите и морските свинчета не трябва да се отглеждат дружно, тъй като разликите сред тях са толкоз основни, че няма да разрешат естествен метод на живот за нито един от двата типа.

Какви са разликите сред тях и за какво не могат да живеят дружно?

Морското свинче е бухнал гризач от рода Cavia и произлиза от Южна Америка, където е отглеждан поради плътта си.

Хамстерът принадлежи на семейство Cricetidae и е публикуван по целия свят. От всички 550 типа единствено 5 са опитомени и са домашни любимци.

Двата типа животни се хранят с листа, плодове, зеленчуци и корени. Дотук са приликите сред двете животни.

Хамстерът обаче избира семената и прави ресурси, до момента в който морското свинче би трябвало да получава непрекъснато храната си. Освен това непрекъснато би трябвало да получава и витамин С, тъй като не може да го съхранява. От своя страна хамстерът има скули, където пази и придвижва храната си.

Морското свинче е доста по-голямо животно от хамстера. То е сред 20 и 22. 5 сантиметра и тежи от 700 грама до 1200 грама. Живее от 4 до 7 години.

 хамстер и морско свинче дружно

Хамстерът е доста по-малък. Най-дребният тип тежи единствено 5 грама, само че размерът варира доста съгласно типа, като капибарата е най-голяма.

Разликите в темперамента на хамстера и морското свинче са най-значителни. Морското свинче е доста другарски настроено животно, то обича да живее в група. То може да изпадне в меланхолия, в случай че бъде изолирано. Добре е да се отглежда в дребна група, с цел да се усеща заобиколено от себеподобни.

Хамстерът има тъкмо противоположен характер. Той е темерут и мъчно може да се издържи със съквартирант. Той е доста интензивно животно, което през нощта ловува, играе, с цел да изразходва силата си. Не обича да бъде глезен и може да стане нападателен, в случай че се направи опит за приближаване до него, тъй като се усеща заплашен. През зимата това животно зимува - става мудно, не се храни, не играе.

Поради тези обилни разлики в желанията и метода на живот събирането на хамстера и морското свинче в една клетка не трябва да се позволява.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР