Повечето хора хвърлят тяхната бананова кора в боклука, без да

...
Повечето хора хвърлят тяхната бананова кора в боклука, без да
Коментари Харесай

Грижа за кожата за естествен блясък с бананова кора

Повечето хора хвърлят тяхната бананова кора в боклука, без да се замислят. Но знаете ли, че банановите кори съдържат хранителни субстанции и фитонутриенти, които са извънредно потребни за кожата и могат да лекуват доста кожни болести?

Да, чухте го вярно! Нека научим по какъв начин банановата кора е добра съставна част за кожата.Точно като плодовете, банановата кора също е заредена с доста свойства, които са потребни за здравето на кожата. Проучване, отбелязва, че банановата кора е богат източник на антиоксидантни свойства, които могат да обезпечат няколко изгоди за кожата, като отбрана от увреждане от слънцето и свободни радикали.

Това не е всичко, той също по този начин озарява кожата ви, успокоява раздразнението и даже изглажда фините линии. Също по този начин е богат източник на мастни киселини, които могат да лекуват проблеми като екзема и. В допълнение, той е богат на калий и влага, които оказват помощ за хидратиране на сухата кожа и я вършат мека и еластична.

Също по този начин е зареден с доста хранителни субстанции като витамин А, цинк и манган, които са противовъзпалителни.Сега може да има доста артикули, които дават обещание изгоди за кожата, само че заради химическото си естество, резултатите са краткосрочни. Така че, с цел да запазите нещата естествени, банановата кора може да бъде най-хубавото ви решение вкъщи.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

Грижа за кожата за натурален искра с бананова кора

1. Триене на бананова кора

 бананова кора Грижа за кожата за натурален искра с бананова кора фотография: pinterest

Това е най-лесният метод да употребявате бананова кора за кожата. По този метод може да помогне за понижаване на бръчките, сухотата и може да предотврати бъдещи проблеми с кожата.

Стъпка 1: Първо измийте добре лицето си с почистващ препарат и подсушете с забрадка.

Стъпка 2: Вземете бананова кора и започнете да я масажирате върху лицето си, с вътрешната страна на кората.

Стъпка 3: Продължете процеса за 10 минути и в случай че кората стане кафява, сменете я с нова кора.

Стъпка 4: Сега, след 10 минути масаж, изчакайте още 10 минути.

Стъпка 5: Измийте лицето си със студена вода.

2. Маска с бананова кора

 бананова кора Грижа за кожата за натурален искра с бананова кора фотография: pinterest

Бананите са доста питателни за тялото, само че когато става въпрос за кожата, бананите също са богати на потребни за кожата хранителни субстанции като витамин B6, B12,, които всички могат да оказват помощ в битката с някои кожни проблеми без никакви странични резултати.

Стъпка 1: Вземете половин банан и го нарежете на дребни части и направете същото с цялата кора.

Стъпка 2: Смелете бананова кора благодарение на миксер и прибавете две части банан и останалото можете да ядете. Разбъркайте добре, до момента в който стане гладка паста.

Стъпка 3: Добавете чаена лъжичка мед и извара. Разбъркайте добре сместа. Можете също да добавите малко розова вода към тази маска за лице, с цел да я превърнете в паста.

Стъпка 4: Нанесете пастата върху региона на лицето и шията.

Стъпка 5: Оставете да изсъхне за няколко минути и по-късно измийте лицето си с хладка вода.

3. Скраб с бананова кора

 бананова кора Грижа за кожата за натурален искра с бананова кора фотография: pinterest

Използването на скраб най-малко един път седмично е в действителност значимо за поддържане на здравето на кожата, тъй като оказва помощ за ексфолирането на кожата, като в същото време я защищава от всякаква форма на сухота. Бананова кора с куркума образува суперефективен DIY скраб. От една страна, банановите кори съдържат тонове микроелементи като протеини, фибри, магнезий и калий, които могат да поддържат кожата ви подхранена и еластична. Докато въпреки това, куркумата оказва помощ за понижаване на тена, битката с акнето, изсветляването на тъмните кръгове и почиства мъртвата кожа.

Стъпка 1: Нарежете банановата кора на доста дребни части и ги прибавете в купа.

Стъпка 2: Сега прибавете супена лъжица куркума на прахуляк със захар и прибавете чаена лъжичка мед, с цел да образувате паста. Смесете добре.

Стъпка 3: Нанесете пастата върху лицето си и я оставете да престои 15-20 минути.

Стъпка 4: Не забравяйте да го измиете с хладка вода.

4. Лепенки под очите

 бананова кора Грижа за кожата за натурален искра с бананова кора фотография: pinterest

Банановата кора може да работи като средство, което ще обезпечи по този начин нужната хладина и прохлада на зоната под очите. Всъщност наличието на антиоксиданти и витамин С в банановата кора може да помогне за понижаване на появяването на бръчки и може да озари кожата.

Стъпка 1: Нарежете вашата бананова кора на две дребни части и ги съхранявайте в хладилника.

Стъпка 2: Поставете меката страна на кората под региона на очите.

Стъпка 3: Затворете очи и се отпуснете за 15-20 минути.

Стъпка 4: Отстранете кората, изплакнете и нанесете крем за под очите.

Така че идващия път, когато ядете плода, не изхвърляйте банановата кора в боклука, вместо това я използвайте за грижа за кожата си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР