Повечето германци подкрепят идеята да се наложи ограничение на скоростта

...
Повечето германци подкрепят идеята да се наложи ограничение на скоростта
Коментари Харесай

Повече от половината германци искат ограничение на скоростта по аутобаните

Повечето германци поддържат концепцията да се наложи ограничаване на скоростта по немските автомагистрали като мярка за битка с климатичните промени, демонстрират данни от социологическо изследване, представено от Ройтерс.

52% от запитаните желаят да бъде въведена оптималната скорост от 120 до 140 км/ч, демонстрира изследването на института "Емнид ", оповестено във в. "Билд ам зонтаг ". Четиридесет и шест % са срещу въвеждането на такива ограничавания.

Назначена от държавното управление комисия изследва разновидността да бъдат изменени разпоредбите в секторите от автомагистралите без ограничавания, като по този метод се помогне Германия да извърши задачите, сложени от Европейски Съюз, за ограничение на излъчванията на парникови газове.

Не всички обаче са съгласни с проектите.

„ Принципът на свободата се е самодоказал. Който желае да кара със 120, дано кара със 120, а тези, които желаят да карат по-бързо, дано го вършат. Защо е тази непрекъсната фикс идея да се управлява всичко до най-малката детайлност? “, съобщи пред вестника транспортният министър Андреас Шойер от баварския закостенял Християнсоциален съюз.

Шойер посочи, че немските аутобани са едни от най-безопасните в света и че налагането на ограничаване на скоростта ще понижи като цяло въглеродните излъчвания на страната единствено с 0,5 на 100.

Той съобщи, че 7640 км от немските автомагистрали - към 30% от общата им дължина - имат към този момент ограничавания.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР