Повечето европейци познават само бананите Кавендиш - основният търговски сорт.

...
Повечето европейци познават само бананите Кавендиш - основният търговски сорт.
Коментари Харесай

Най-популярните сортове банани! Дори и не подозирате за тях

Повечето европейци познават единствено бананите Кавендиш - главният търговски вид. Но в действителност има над 1000 разнообразни сорта банани, като едвам към половината от тях са годни за консумация. Тук ще изброим някои от най-известните типове, които се ядат всеобщо по света.

1. Ябълкови банани

 Ябълкови банани Снимка: Maximilian Stock Ltd.

Ябълковите банани са извънредно сладки. Те се отглеждат в дъждовните тропически гори на Хавай. Тялото им е твърдо и има лек розов звук. Сладкият плод е съвършен за закуски и десерти, както и за прибавяне към плодови салати, тъй като не покафенява толкоз бързо като другите сортове. Високото им качество и сладостен мирис са резултат от комбинацията от богата вулканична почва и съвършен климат.

2. Банани Кавендиш

 Кавендиш

Бананите Кавендиш са най-познатият вид банани. Те са вкусни и могат да се употребяват всячески - в недопечен тип, в сладкиши и плодови салати или пък сушени. Въпрос на персонално желание е по какъв начин ще бъдат употребявани. Освен това те са и най-достъпният тип като цена и опция за намиране на пазара.

3. Банани Дамски пръст

Този тип банани са по-малки и по-сладки от Кавендиш. Те не покафеняват в нарязан тип, тъй че сортът е съвършен за плодови салати и плата с плодове. Те са вторият на-известен вид в Австралия след Кавендиш.

4. Банани Писанг Раджа

 Банани Писанг Раджа Снимка: azrianna AZMIL

Бананите Писанг Раджа са известни в Индонезия, където постоянно се употребяват за приготвянето на пържени бананови хлебчета. Цената им е малко по-висока, само че си заслужава.

5. Червени банани

Има доста типове червени банани, само че те споделят две съществени неща. Първото е, че наподобяват супер готино, а второто е, че са извънредно сладки и ароматни. Когато цветът им е напълно червен, към този момент са подготвени за консумация и вие можете да им се насладите умерено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР