Повечето билки не се нуждаят от специални грижи. Можете да

...
Повечето билки не се нуждаят от специални грижи. Можете да
Коментари Харесай

7 билки, които можем да отглеждаме вкъщи

Повечето билки не се нуждаят от специфични грижи. Можете да ги посадите в градината или в саксия на прозореца или балкона.

Вижте 7 билки, които можем да отглеждаме у дома:

Едър италиански магданоз
Едрият италиански магданоз е по-вкусен и с по-плоски листа от другите сортове. Тази фалшификация израства като огромен шубрак и създава доста листа.

Розмарин
Типична за Средиземноморието билка е розмаринът. Той е доста подобаващ като фалшификация за меса и зеленчуци. Благоуханните листа на розмарина го вършат положително допълнение и към букетите с цветя.

Градински чай
Градинският чай може да доближи 60-90 см височина и 60 см широчина, в случай че се отглежда в домашни условия. Тази ароматна билка, с изключение на за запарване, може да се употребява като фалшификация за меса, сосове и ястия със зеленчуци.



Маточина
Друга известна със мощния си мирис билка е маточината. Тя се употребява за чай или като добавка към вана за успокоителен резултат. Маточината елементарно израства до височина към 60 см.

Лавандула
Ако обичаме ароматизирани с лавандула сапуни и свещи, можем да се опитаме да си отгледаме сами устойчивата на ниски температури британска лавандула. Отглежда се елементарно в саксии.

Едър италиански босилек
Босилекът е известна фалшификация, която се употребява в доста италиански ястия — пици, салати, сос "Песто ". Можем да отглеждаме босилека от семена у дома, а по-късно да го пресеем в градината.

Исоп
Исопът е фалшификация с ароматни листа, които се употребяват за овкусяване на сезонни супи, салати, ликьори и яхнии. Подобно на розмарина, билката може да порасне с размера на дребен шубрак.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР