Повечето азиатски борси завършиха търговската сесия във вторник с минимални

...
Повечето азиатски борси завършиха търговската сесия във вторник с минимални
Коментари Харесай

Азиатските пазари се стабилизираха преди срещата на Фед

Повечето азиатски тържища приключиха комерсиалната сесия във вторник с минимални загуби, до момента в който вниманието на вложителите бе ориентирано към идната среща на Федералния запас на Съединени американски щати, по време на която ще бъде прегледана бъдещата фискална политика на централната банка, написа DailyFX.

Резултатите от срещата ще бъдат оповестени в четвъртък, само че съгласно прогнозите на множеството специалисти Фед ще резервира актуалното ниво на лихвения проценти в страната. На срещата се чака да бъдат разяснени и проектите за стесняване на салдото на Федералния запас, който е в размер на 4,5 трилиона $, вложени в държавен дълг и ипотечни облигации.

Липсата на стопански вести остави по-голямата част от акциите на азиатско-тихоокеанския район без основни промени. Австралийският ASX 200 изгуби 0,12% от цената си до 5 713,58 пункта, до момента в който в Корея Kospi падна с 0,09% до 2 416,05 пунта.

Основният японски показател Nikkei 225 се опълчи на наклонността, като се повиши 1,96% до 20 299,38 пункта, откакто пазарите в Токио бяха затворени в понеделник поради формален празник. Континенталните тържища в Китай също означиха спад, като Shanghai Composite се намали с 0,18% до 3 356,65 пункта, а Shenzhen Composite изгуби 0,36%  до 1 995,60 пункта.

Междувременно, щатският $ остана постоянен и резервира равнище, близо до 8-седмичния връх против японската йена, като един $ се търгуваше против 111,74 йени. В основата на този резултат стоят желанията на вложителите за по-агресивна политика на Фед, която наподобява все по-малко евентуална, поради пазарната неустойчивостта, провокирана от ураганите Харви и Ирма
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР