Повечето актьори мечтаят да изградят кариера, която да се помни

...
Повечето актьори мечтаят да изградят кариера, която да се помни
Коментари Харесай

Изкуственият интелект съживява актьори, които вече не са между живите

Повечето артисти мечтаят да изградят кариера, която да се помни дълго след гибелта им. Малцина съумяват – шоубизнесът може да бъде мъчно място за триумф. Тези обаче, които съумеят, могат да реализират самобитно величие на филмовия екран, написа Би Би Си.

Една такава икона е артистът Джеймс Дийн, който почина при автомобилна злополука през 1955 година, откакто се появи единствено в три кино лентата. Но и трите бяха шлагери. Но в този момент, съвсем седем десетилетия след гибелта му, Дийн е определен за звезда в нов филм, озаглавен „ Back to Eden “ („ Завръщане в парадайса “).

Дигитален клонинг на артиста – основан благодарение на изкуствен интелект, сходен на този, употребен за генериране на „ deepfake “ – ще върви, приказва и взаимодейства на екрана с другите артисти във кино лентата. Тази технология е върхът на холивудските компютърно генерирани изображения (CGI).

Дигиталното клониране на Джеймс Дийн съставлява забележителен подтик към границите на вероятното. Не единствено неговият аватар ще взе участие в „ Завръщане в парадайса “ и поредност от следващи филми, само че също по този начин ще взаимодейства с публиката в интерактивни платформи, в това число с добавена действителност, виртуална действителност и игри.

Технологията надалеч надвишава пасивната цифрова реорганизация или технологията „ deepfake “. Това усилва възможностите актьорите – или някой различен – да реализират един тип величие, което другояче би било невероятно, с кариери, които не престават дълго след края на живота им.

Но напредналите технологии разтревожиха артисти и сценаристи, които стачкуваха в Холивуд за първи път от 43 години. Те се опасяват да не бъдат сменени от логаритми за изкуствен интелект (AI) и настояват, че творчеството ще бъде пожертвана за облага.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР