Повечето 5-звездни хотели в Джакарта, а в града има дори

...
Повечето 5-звездни хотели в Джакарта, а в града има дори
Коментари Харесай

Borobudur e уникален с 50 м открит басейн и 8 тенис-корта в тропическия парк в центъра на Джакарта

Повечето 5-звездни хотели в Джакарта, а в града има даже Mandarin Oriental, с изключение на Grand Hyatt, Kempinski и Pullmann, какъвто чакаме и при нас, са спомен от отминали времена – колоси в стила на 70-те и 80-те години с доста стаи и направени по този начин, че да внушават величественост. Само един от компанията обаче е талантлив с свръхестествен тропически парк в самото сърце на града и това е Borobudur.

Кръстен е на едноименния неповторим храм, не толкоз надалеч от столицата на страната, пръсната на 17 509 острова. Ще видите негов огромен макет при започване на градината на хотела, която е в действителност удивителна. В нея има затрупан, само че отворен дървен кулоар до спа центъра – в японски жанр, самите здания на уелнес комплекса, ъгъл с алпинеум и огромен шадраван, около който се стига до големия 50-метров олимпийски открит басейн, който може да се употребява всеки ден 12 месеца в годината за плуване и за плаж на шезлонгите към него. Има условия и за различен спорт в неповторимия парк – 8 тенис-корта – същинско благосъстояние, както и детска площадка за най-малките посетители.

Това прави пейзажа фактически уникум, изключително измежду близките небостъргачи. През външния парк до хотела пък, на по-малко от половин километър, е не по-малко впечатляващата джамия, решена в същия жанр като хотела - Истиклал – най-голямата в цяла Югоизточна Азия – Индонезия е най-населената мюсюлманска страна на планетата с над 260 милиона души. На към 400 м е също грандиозната катедрала на Джакарта – спомен от непознатите европейски владичества над остров Ява, именуван от локалните хора Джава, и другите, които през днешния ден са обединени в голямата страна.
Близо е също прелестния остарял колониален център с централната гара и площада пред Националната изложба, която доста си заслужава да се посети, изключително нейната част за съвременно и модерно изкуство. Пак на плаца е и паметното от откриването си през 1805 година заведение Батавиа – свръхестествен бар с страхотни коктейли и тоалетни, облечени в стотици черно-бели фотографии.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР