Повече семейства ще могат да получават детски, тъй като подоходният

...
Повече семейства ще могат да получават детски, тъй като подоходният
Коментари Харесай

Всички Българи Кликат, Не Вярват На Очите! Лично Министър Петков: Мнозина Ще Взимат Пари От Държавата Всеки Месец! Това Са

Повече фамилии ще могат да получават детски, защото подоходният аршин се усилва от 400 до 450 лева В момента помощта за две деца е 85 лева, задачата е да стане най-малко 90 лева, изясни Петков.

От следващата година се подвига и обезпеченият най-малък приход. От 65 той ще стане 75 лв.. По този метод ще се вдигнат и редица обществени заплащания, интеграционните добавки за хора с увреждания, както и парите за помощите за отопление. Така човек над 70 година, който няма нужния стаж за постоянна пенсия, може да получи обществена, в случай че приходите му не надвишават обезпечения най-малък приход. От 1 октомври минималната пенсия за стаж и възраст ще бъде наново увеличена на 200 лева, напомни Петков. От 1 юли 2018 година всички пенсии ще се вдигнат с 3,8%.

Предвидено е следващата година да се вдигне и формалната линия на беднотия. В момента тя е 314 лева Социалният министър предлага два варионто за новата линия - 321 или 346 лв.. Държавата към този момент ще заплаща и за персонални асистенти на хората с увреждания. 26 000 българи с увреждания и 16 хиляди персонални асистенти употребяват услугата. Сега парите се отпускат по европрограми, задачата е бюджетът да поеме финансирането. За задачата би трябвало да се плануват 82 млн. лв.. Хората с трайни увреждания ще могат да вършат самокритика на потребностите си за обществена интеграция.

Това пък е заложено в плана на новата методика за осъществяване на оценката. Тя може да се прави и в дома на индивида. Социалните ще преценят дружно с него дали се нуждае от рехабилитация, образование, работа или различен тип обществени услуги. Ще се взема поради дали индивидът може да се движи самичък и дали жилището му има потребност от акомодация.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР