Повече от успешно за България върви втория ден на европейския

...
Повече от успешно за България върви втория ден на европейския
Коментари Харесай

Изключително българско представяне на BULGARIA OPEN 2017 по таекуон-до ITF

Повече от сполучливо за България върви втория ден на европейския шампионат по таекуон-до ITF в Благоевград. Равносметката след привършване на срещите при деца 10-11 и 12-13 годишни е 47 медала за страната ни. 19 златни, 12 сребърни и 16 бронзови оценки завоюваха младите ни очаквания в зала “Скаптопара”. Събитието се радва на голям интерес от страна на състезатели и аудитория, като и през днешния ден съвсем няма свободни места по трибуните. Точно 573 състезатели от България, Македония, Гърция, Сърбия, Румъния, Словения, Австрия, Босна и Херцеговина, Чехия, Италия, Уелс, Англия, Русия, Хърватия и Унгария вземат участие в 16-ото издание на BULGARIA OPEN 2017.

В късния следобяд стартират борбите при девойки и юноши ( младша 14-15 г.), юноши и девойки ( старша, 16-17 г.), мъже и дами над 18 години.

Снощи с празнична гала беше открит шампионатът, като президентът на Европейската федерация Гранд Мастер 9-ти дан Майкъл Пруит (Уелс) даде България за образец за отличен уредник и похвали работата на шефа на родната централа Марио Богданов и неговия екип. Министърът на младежда и спорта Красен Кралев изпрати приветствен адрес до домакините, който беше прочетен от формалната естрада.

По новите правила на ITF за първи път се организира и интернационално съревнование у нас. При митинг противоречивите обстановки се преглеждат единствено и само по видео запис като срещата може да бъде спряна до изясняване на проблема. Зачита се само “чистото” игрово време, като са увеличени и броя на категориите при деца, юноши, девойки, мъже и дами. Очаква се довечера към 20:00 часа да бъде закрит шампионатът с награждаването на състезателите спаринг - самостоятелно и спаринг - отборно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР