Повече от шест месеца се води разследването срещу кмета на

...
Повече от шест месеца се води разследването срещу кмета на
Коментари Харесай

ОБЗОР: 6-месечно разследване срещу кмета на Стамболийски, поредна гонка с мигранти край Пловдив

Повече от шест месеца се води следствието против кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Това съобщи шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов, като акцентира, че не става въпрос за политически арест. Спецакцията в Стамболийски се организира през вчерашния ден, като бяха претърсени няколко адреса, измежду които общината и фамилната фабрика на Мараджиев. Кметът бе разпитван в полицейското ръководство, само че към този миг няма повдигнато обвиняване против него. По първична информация акцията е за машинация с евросредства, само че Мараджиев отхвърли това и дефинира протичащото се като политически напън и пиар на полицията.
Прочетете още

Пловдивският общински инспекторат няма нищо общо със събираемостта на санкции и наказания, нито с определянето им. Наказателните постановления се изготвят в отдел „ Административно наказателна активност “ и се подписват от кмета на Община Пловдив или оторизиран от него зам.-кмет, съобщи за  TrafficNews  директорът на Инспектората Асен Стефанов във връзка изказване на зам.-кмета Величко родопски преди дни. 

Първи признаци на закъснение по кредитирането регистрират банките у нас. Резервирането към тегленето на заеми от банка в миг на икономическа криза и висока инфлация не е учудващо. Все още темпът по нарастване на изтеглените пари от нашенци и компании е сериозен, но се следи леко намаляване на годишна база по отношение на предходния месец. 

Зам. апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов огласи следващия случай на рискова гонка сред полиция и мигранти на автомагистрала Тракия. Полицайски патрули са преследвали съвсем 70 км микробус, цялостен с бежанци от Сирия и Ирак. " Това към този момент се трансформира в всекидневие. Но всекидневие, което заплашва живота на десетки хора ", съобщи Попов.  

900 подписани контракта има сред Община Пловдив и жители за подмяната на старите отоплителни уреди с екологични такива. Това заяви зам.-кметът по екология Анести Тимчев. Целта на градските управляващи е до края на 2023 година да бъдат сменени 3400 остарели печки, за което са отпуснати 14 млн. лв..

Черен петък - през днешния ден е денят за огромно извършване на покупки. Това е събитие, което се организира годишно в международен мащаб, в последния петък на месец ноември. През последните години промоциите стартират още при започване на месеца, само че най-вече онлайн. Във физическите магазини те остават към 25 ноември, както е по традиция.

Едва 20 души от Пловдив поддържаха националния митинг, който застава против другите форми на принуждение над дами. В Международния ден за елиминиране на насилието против дамите от 18:30ч. на площада пред Централната поща започнаха да се събират жители. 

Управителят на Онкодиспансера в Пловдив доктор Тихомир Дерменджиев ще може да си купи длъжностен автомобил „ втора употреба ” за  55 000 лв.. Разрешението бе взето на сесията на Общинския съвет, като с изключение на този автомобил, ще се купи и микробус за транспорт на пациенти за 65 000 лв..

Екшън проява на обстановка със прекъсване на МПС с насилствена лента с шипове, направиха през днешния ден чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив на едно от образованията разпоредени от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Занятията стартираха по отношение на множеството произшествия след гонки с мигранти, които се случиха в последните месеци. 

Втора повреда на ул. „ Полет “ спря водата на крайния пловдивски квартал Гаганица. Влошеното положение на водопроводната мрежа става причина за чести проблеми, като единствено преди дни бе отхвърлен следващият. Въпреки това налягането на водата в домовете на локалните е извънредно незадоволително и не може да задоволи обикновени битови потребности.
 

На Маказа са открити три малолетни лица, оповестени за интернационално търсене. Децата са гръцки жители с мярка за закрили в Германия, само че все пак са изведени от страната, като са оповестени от немските управляващи в Шенгенската осведомителна система за търсене.

Обявеното образование на всички оперативни полицейски чиновници за наложително прекъсване на коли стартира от през днешния ден. То е  разпоредено от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и ще се организира по отношение на множеството произшествия след гонки с мигранти, които се случиха в последните месеци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР