Повече от седмица един неприятен скандал съпътства Народния театър. В

...
Повече от седмица един неприятен скандал съпътства Народния театър. В
Коментари Харесай

Васил Василев: Екипът на Народния театър остава същият, обичам хората, които работят в него

Повече от седмица един противен скандал съпътства Народния спектакъл. В медиите бяха публикувани фотоси от кабинета на пиара на трупата Велислава Кръстева, пъстър с надписи „ Движение за права и свободи “. Тя е в екипа на новия шеф Васил Василев. В него влиза и Александър Морфов, който е основен режисьор. Името му също беше забъркано в абсурда откакто призна, че е изкъртил табелката с името на Кръстева и е надраскал вратата ѝ, сърдит от демонстрацията на политическа агитация.

Екипът ще продължи да работи в същия състав, съобщи шефът на театъра Васил Василев.

„ Обичам хората, които работят в него. Мисля, че съм събрал такива, които обичат българската просвета и би трябвало да работят за нея. Театърът се развива и ние би трябвало да продължим да го водим напред “.

Народният спектакъл беше признат за пълновръстен член на Европейската театрална спогодба, която е най-голямата мрежа от обществени театри на Стария континент.

„ Това е една голяма опция, тъй като в нея членуват 57 театъра от 30 страни. Има продан на хрумвания “, изясни Василев в предаването „ Хоризонт до обед “

Искам да надградя екипа на театъра и да търсим нови провокации, сподели още той.
„ Търсим експерти, които да ни оказват помощ за израстването на театъра. Направихме забавни екипи. Черпя опит и от видяното в чужбина. Това е място, което дава вярната посока. Когато вървиш напред, по български бит ти се дърпат юздите. Аз обичам галопа и обичам да тегля “.

Директорът на Народния спектакъл изясни, че сега текат подготовки на постановката „ Нора “.

„ Подготвя се от един извънреден креативен екип, отпред на който е Тимофей Кулявин. Предизвикателство е да видя по какъв начин новия сценичен език ще се схване от българската аудитория. Ние би трябвало да се съревноваваме с немския и френския спектакъл “.

Друга режисура, която приготвя театъра, е „ Великденско вино “ на режисьора Явор Гърдев.

Предстои и посещение на хърватски спектакъл, заяви още Василев.

Търсенето на нови режисьори ще даде тласък и отваряне, уверен е той.

„ Светът сега е доста дребен. Всеки може да си купи билет и да отиде във Франция, Англия или Съединени американски щати, с цел да гледа зрелище “.

За да има национална просвета, би трябвало да се обърне внимание на националните културни институти, съобщи Василев.

„ Те няма по какъв начин непрекъснато да търсят приходната част. Създават високи достижения и памет. Творецът би трябвало да има успокоение “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР