Повече от седем месеца след победата на партията на Герт

...
Повече от седем месеца след победата на партията на Герт
Коментари Харесай

Новото дясно правителство на Нидерландия положи клетва пред краля

Повече от седем месеца след успеха на партията на Герт Вилдерс ( " Партия на свободата ", ПС) на парламентарните избори в Нидерландия новосформираното дясно държавно управление постави клетва, съобщи БНР с позоваване на ДПА и Българска телеграфна агенция.

На днешната гала в двореца покрай Хага министрите и държавните секретари поставиха клетва пред крал Вилем-Александър.

Четирипартийната коалиция значително се управлява от Вилдерс, макар че самият той не е член на кабинета.

Новите сътрудници в алианса с ръководената от Вилдерс " Партия на свободата " бяха сложили отхвърли му от публична служба като изискване за присъединяване си в кабинета.

Министър-председател еДик Схоф -бивш началник на тайните служби и организацията за битка с тероризма, който не е обвързван с никоя партия. Неговият предходник, дългогодишният министър председател Марк Рюте, ще поеме поста на общоприет секретар на НАТО през октомври.

Подобно на 67-годишния Схоф, множеството членове на кабинета нямат съвсем никакъв управнически опит.Единствено " Народната партия за независимост и народна власт " (НПСД) на Рюте е с дългогодишно присъединяване в ръководството на разнообразни обединения.

Освен " Партията на свободата ", в кабинета вземат участие партия " Нов обществен контракт " (НСД) и " Фермерско-гражданско придвижване " (ФГД), зародило вследствие на всеобщите фермерски митинги през последните години.

Официалното съглашение за основаване на новата коалиция, озаглавено " Надежда, храброст и горделивост ", вкарва строги ограничения във връзка с търсещите убежища, отстранява събирането на фамилии на бежанците и се стреми да понижи броя на задграничните студенти, които учат в страната, отбелязва Асошиейтед прес.

Агенцията също по този начин показва, че за първи път от 14 години Нидерландия има нов министър председател и за първи път от Втората международна война насам той не е обвързван с политическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР