Повече от половината руснаци поддържат идеята за създаване на независим

...
Повече от половината руснаци поддържат идеята за създаване на независим
Коментари Харесай

58% от руснаците поддържат идеята за независим интернет в БРИКС

Повече от половината руснаци поддържат концепцията за основаване на самостоятелен интернет в границите на организацията БРИКС. Това излиза наяве от социологическо изследване на Всеруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), представено от ТАСС.

В БРИКС вземат участие Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР.

Предложението за основаване на самостоятелен интернет в границите на БРИКС се поддържа от 58% от руснаците, а 29% са срещу, демонстрира сондажът. 52% от руснаците декларират, че като цяло развиването на интернета в света го считат за потребно за обществото, добави news.bg

49% от интервюираните са на мнение, че интернет в границите на БРИКС ще увеличи равнището на сигурност на персоналните данни на руснаците, а също по този начин ще помогне за увеличение отбраната от интернационалните хакери. Но 41% се притесняват от ограничение на достъпа до ресурсите в международния интернет.

Социолозите разясняват, че през последните близо 20 година се е появил извънредно забавен факт. В съветското общество се записва преоценка на полезностите по отношение на интернет като международно осведомително пространство. През 2000 година 64% декларират, че интернет развиването е потребно за обществото, до момента в който през 2018 година сходно мнение споделят 46 на 100.

През ноември 2017 година беше обявено, че Съветът за сигурност на Русия е предложил да се сътвори самостоятелен интернет за страните от БРИКС.

Сондажът е извършен в интервала 12-13 януари 2018 година В него са взели участие 2000 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР