Повече от половината клиенти на EVN България са потребили до

...
Повече от половината клиенти на EVN България са потребили до
Коментари Харесай

Над половината клиенти на EVN България са потребили до 300 кВтч електроенергия през декември 2017 г.


Повече от половината клиенти на EVN България са потребили до 300 киловатчаса електрическа енергия през декември 2017 година Това сочат данните на сдружението за потреблението в Югоизточна България. Средната стойност на фактурите за всички битови клиенти на EVN България за декември 2017 година е 61,49 лева с Данък добавена стойност, което е 4,63% по-ниска стойност по отношение на междинната фактура от декември 2016 година, когато е била 64,47 лева с Данък добавена стойност. Тази разлика следва по-ниското приблизително ползване, което през декември 2017 година е 325 kWh, или със 7,7% по-малко по отношение на междинното ползване от декември 2016 година от 352 kWh.

Данните по равнища на ползване са както следва:

Консумация на електрическа енергия до 300 kWh имат 57,5% от клиентите. Средната стойност на фактурата за декември 2017 година при тези клиенти е 22,89 лева

Консумация на електрическа енергия от 301 до 1000 kWh имат 38,8% от клиентите. Средната стойност на фактурата за декември 2017 година при тези клиенти е 100,56 лева

Консумация на електрическа енергия над 1000 kWh имат 3,7% от клиентите. Средната фактура за декември 2017 година при тези клиенти е 251,84 лева

Посочените междинни стойности на ползване и фактури не се отнасят към съответен случай, защото потреблението на електрическа енергия при всеки клиент е самостоятелна. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево ползване на електрическа енергия.

Определящо за потреблението е методът на отопление на клиентите. В планинските региони, където обичайно се употребяват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски съпоставено с други области, в които най-честият метод за отопление е посредством електрическа енергия.

EVN България припомня, че изключително през зимата значимо значение за потреблението на електрическа енергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори:

самостоятелен режим и активност на ползване при всеки клиент/всяко домакинство

употребява ли се в парцела електрическа енергия за отопление

външна температура: понижението на външната температура с 1 °C усилва потреблението на сила за отопление с към 10%

брой пространства в жилището, които се отопляват, брой живущи в жилището

положение на жилищната сграда/имот - налице ли са енергийноефективни ограничения в сградата/имота

тип и брой на употребяваните електроуреди, техният клас на енергийна успеваемост и други

Във всяка фактура за електрическа енергия, издавана от EVN България, се съдържа съответният интервал, за който е регистрирана електрическата енергия, количеството употребявана електрическа енергия, срокът на последващо отчитане, срокът на последващо заплащане, както и телефонен номер за връзка с сдружението.

Утвърденият график за заплащане по групи клиенти е:

за клиенти група I – от 10-то число

за клиенти група II – от 17-то число

за клиенти група III – от 24-то число

за клиенти група IV – от 30-то число

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР