Повече от половината българи (53%) признават, че доходите им вече

...
Повече от половината българи (53%) признават, че доходите им вече
Коментари Харесай

Коронакризата удря жестоко по всеки втори българин

 Повече от половината българи (53%) признават, че приходите им към този момент са наранени поради икономическите последствия от рецесията с ковид. Това излиза наяве от изследване на Кантар, поръчано от Европейския парламент и извършени сред 25 септември и 7 октомври измежду близо 25 000 жители от всички страни – членки.

Така страната ни се подрежда в топ 5 по този индикатор в Европейски Съюз. На първо място е Кипър, където 57% от хората към този момент са със наранени приходи. На последващо място се подреждат Гърция, Испания и Румъния с 55%. Следва България. 26 на 100 от българите считат, че скоро приходите им да бъдат наранени, макар че към момента на са усетили този резултат от рецесията. Едва 15% от жителите на България са уверени, че последствията от тежката рецесия няма да се отрази на приходите им. В европейски мащаб 39% 100 от интервюираните показват, че приходите им към този момент са потърпевши поради пандемията.

В същото време 27% чакат, че това скоро ще се случи. Най-малко са усетили рецесията датчаните. В страната единствено 17% се оплакват, че са усетили по джоба си коронакризата, а 18 на 100 се притесняват, че това ще се случи скоро. На последващо място се подрежда Люксембург, където едвам 19% са със наранени приходи. Там обаче 29% считат, че скоро и това ще се случи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР