Повече от половината американци се обявяват за импийчмънт на президента

...
Повече от половината американци се обявяват за импийчмънт на президента
Коментари Харесай

Над половината американци подкрепят импийчмънт на Тръмп

Повече от половината американци се афишират за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, сочи изследване, представено от Франс прес.

В началото на тази седмица следената от демократите Камара на представителите в Конгреса на Съединени американски щати стартира следствие за премахване на Тръмп. Причината е телефонен диалог през юли, в който американският президент призовал украинския си сътрудник Володимир Зеленски страната му да проверява наследник на Джо Байдън, евентуален противник демократ на Тръмп президентските избори в Съединените щати следващата година.

55 % от участниците в допитването, показано през вчерашния ден от телевизия Си Би Ес, поддържат отстраняването на президента. На това мнение са 90 % от интервюираните демократи.

Две трети от участниците в различен сондаж, извършен от института Ипсос за телевизия Ей Би Си Нюз, дефинират телефонния диалог сред Тръмп и Зеленски като сериозен проблем.

Междувременно Републиканската администрация на Тръмп възобнови сложното следствието за имейлите на Хилари Клинтън, помрачило акцията на кандидатката на демократите в изборите за президент от 2016 година, заяви в. "Вашингтон пост ".

Хилари Клинтън бе упрекната тогава, че е употребила за електронната си поща частен сървър, до момента в който е била държавен секретар (2009-2013 г.), вместо предпазената държавна машина, през която е трябвало да минава цялата й преписка.

Дни преди изборите ФБР реши да не преследва брачната половинка на някогашния президент Бил Клинтън, при все това съгласно тогавашния шеф на Бюрото Джеймс Коми тя е позволила "изключителна немарливост ".

Републиканецът Тръмп употребява в акцията си случая, като упрекна демократката в недобросъвестност.

Хилари Клинтън съобщи, че това следствие е било измежду главните аргументи за провалянето й в изборите.

Според "Вашингтон пост ", който цитира през днешния ден чиновници, поискали анонимност, следствието е почнало при започване на 2018 година, след това последователно е губело обороти, а през август 2019 година е било възобновено.

Разследващите от Държавния департамент са разпитали 130 сегашни и някогашни чиновници на министерството във връзка тогавашни имейли, оповестени за секретни със задна дата, и стигнали най-после до пощенската кутия на Хилари Клинтън.

Подновяването на следствието "няма нищо общо с това кой е в Белия дом ", съобщи чиновник от Държавния департамент. "Въпросът опира единствено до нужното време, с цел да се прегледат милиони имейли - към три години и половина ", добави той.

Бивш чиновник от американската администрация обаче съобщи, че за републиканците това е метод "да поддържат жив казуса с имейлите на Клинтън " с приближаване на президентските избори през 2020 година и на фона на сегашната опасност от импийчмънт на президента Доналд Тръмп.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР