Повече от половината американци казват, че нямат достатъчно за пенсиониране, показва проучване

...
Подготовката за пенсиониране изисква десетилетия на спестяване и планиране, но
Коментари Харесай

Подготовката за пенсиониране изисква десетилетия на спестяване и планиране, но мнозинството от американските работници казват, че вече изостават в изграждането на гнездо за златните си години.

Около 56% от анкетираните работници смятат, че изостават в спестяването за пенсиониране, като 37% от тази група се описват като „значително изостанали“, според ново проучване на YouGov за Bankrate .

Онези, които са най-близо до пенсионна възраст, са най-склонни да кажат, че не са подготвени финансово да се оттеглят от работа, като 6 от 10 бейби бумъри и почти 7 от 10 поколения X се чувстват по този начин. Но дори и по-младите поколения смятат, че не се справят, като 49% от милениалите и 42% от поколението Z, които са между 18 и 26, изразяват същата загриженост.

средно 1,8 милиона долара, за да се пенсионирате комфортно — около 100 000 долара повече отколкото те определиха като идеалното яйце миналата година, според проучване от август на Charles Schwab. Една година на изпепеляваща инфлация, която изяде спестяванията на работниците, вдигна летвата по-високо за сумата, която хората смятат, че ще им трябва при пенсиониране, според експерти.

„На фона на бурните събития от последните няколко години, включително кратка, но тежка рецесия и период на висока и устойчива инфлация, мнозинството от американците казват, че не са там, където трябва да бъдат, за да постигнат своето пенсиониране цели за спестявания“, каза в изявление старши икономически анализатор на Bankrate Марк Хамрик. „В сравнение с нашето проучване преди около година, няма напредък на този фронт.“

1 от всеки 5 не спестяват

Почти половината от анкетираните в проучването, които казаха, че имаха представа колко пари ще им трябват, за да се пенсионират, казаха, че не вярват, че ще могат да достигнат тази сума, установи проучването на Bankrate.

Въпреки че по-възрастните работници са най-склонни да казват, че изостават в готовността си за пенсиониране, около 1 от 4 бейби бумъри и 1 от 5 Gen Xers казаха, че не харчат никакви пари в пенсионните си сметки тази година и не са спестили нищо и през 2022 г., според анкетата.

И все пак въпреки въздействието на инфлацията и други насрещни ветрове, някои работници увеличават вноските си за пенсиониране тази година. Около една четвърт от работещите казват, че натрупват повече пари в пенсионните си сметки през 2023 г. в сравнение с миналата година, установи проучването.

Анкетата включва отговори на 2527 възрастни американци, включително 1301 души, които работят на пълен работен ден, на непълен работен ден или временно безработни. Отговорите, които участниците изпратиха онлайн, бяха събрани между 23-25 ​​август 2023 г.

Притеснения за социалното осигуряване

В същото време работниците изпитват по-голям натиск да скриват повече пари за своите пенсиониране на фона на несигурно бъдеще за социалното осигуряване, пенсионния план за по-възрастни американци и американци с увреждания. Според доклада на Social Security Trustees, резервите на доверителния фонд на Social Security може да се изчерпят през 2033 г., което би довело до общо намаляване на обезщетенията с около 25%.

Поради тези прогнози, 72% от американците съобщават, че не включват социалноосигурителните обезщетения в плановете си за доходи след пенсиониране, докато 79% казват, че се чувстват по същия начин неспокойни за бъдещето на Medicare, показва ново проучване на застрахователя Allianz Life.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР