Повече от половин милион българи ще пътуват по празниците. Експертите

...
Повече от половин милион българи ще пътуват по празниците. Експертите
Коментари Харесай

Как да постъпим при проблем с резервацията за празниците?

Повече от половин милион българи ще пътуват по празниците. Експертите дават потребни препоръки и ако нещо се обърка и възникне проблем с резервацията.

Докато сте на място, пробвайте да решите проблема в конструктивен разговор на рецепцията, а при нужда поискайте среща с шефа или негов заместител и дружно разгледайте опциите за отплата все още. Както и да се развият договарянията, даже да постигнете конвенция, подпишете протокол за зародилата обстановка и нейното развиване, поучават от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

При липса на решение подайте писмена тъжба към търговеца още на същия ден или в идващите няколко дни и приложете копия на всички документи, свързани с резервацията, потвърждаването и, заплащанията и протокола за откритите несъответствия (ако търговецът се е съгласил да оформите такъв). Имайте поради, че според Закона за отбрана на потребителите при противоречие на предоставената ви услуга с оферираното и авансово контрактувано, би трябвало да подадете тъжба към търговеца не по-късно от 14 дни от определяне на разминаването. Ако търговецът отхвърли недоволството ви, сезирайте институциите. При нужда от напътствие и оформяне на жалбата може да разчитате на безвъзмездната помощ на експертите от „ Ние, потребителите “.
Три значими стъпки преди самото пътешестване
Ако сте от хората, които имате резервация за настаняване за празниците, евентуално и остават броени часове, до момента в който поемете на път. Онлайн платформата „ Ние, потребителите “ припомня три значими стъпки, които да предприемете преди да тръгнете.

Обадете се на рецепцията, с цел да потвърдите идването си и да се уверите, че ви чакат. Попитайте налични ли са всички предплатени от вас добави услуги, в това число паркинг, в случай че сте с кола и офертата включва обезпечаване на място за паркиране. Не забравяйте да вземете със себе си всички документи за резервацията и непокътнатите услуги и документите за заплащането им или си осигурете елементарен достъп до цифровите им разновидности.
Пет инспекции при резервации в последния миг
В случай че към момента се оглеждате за предложения за резервации в последния миг, направете пет значими инспекции. Информирайте се кой е търговецът, какви услуги са включени в пакета на офертата. Вижте има ли други оферти и сравнете с тях по цена и услуги! Непременно проверете в регистрите на Министерството на туризма съществува ли това място за настаняване, можете ли да се свържете с негов представител и звучи ли ви надеждно.

Най-голям е рискът от „ амбулантни търговци “ на предложения. Категорично не разчитайте на тях -както в последния миг, по този начин и по всяко друго време на годината! Независимо от цената и от това дали всички други места са изчерпани и се надпреварвате с времето да грабнете най-малко този „ късмет “.

От „ Ние, потребителите “ поучават още да избираме места за настаняване с действителна опция за гратис отменяне и да пожелаваме и пазим платежните документи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР