Повече от половин килограм марихуана откриха полицаи при проверка на

...
Повече от половин килограм марихуана откриха полицаи при проверка на
Коментари Харесай

Хванаха млад русенец с повече от половин килограм марихуана

Повече от половин кг марихуана откриха служители на реда при инспекция на 27-годишен юноша в Русе. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град. Криминалистите разкрили в началото у младежа три грама марихуана и дребна електронна везна. След това от вкъщи му били конфискувани още над 500 грама от наркотичното вещество. Младежът декларирал пред униформените, че марихуаната била за персонална приложимост. По случая се води следствие.

Пред Българска телеграфна агенция заместник-директорът на русенската полиция комисар Явор Димитров разяснява неотдавна, че за първите близо 10 месеца от годината в Русенско са хванати девет кг марихуана, 513 броя растения канабис, към 600 грама метамфетамин и още толкоз амфетамин, както и 235 таблетки екстази. При спецоперации са разкрити осем оранжерии за развъждане на канабис. Арестувани са 60 души. От тях 40 са дилъри, а 20 - употребяващи опиати. Сред арестуваните няма малолетни.

По думите на Димитров метамфетаминът се търси най-вече на " пазара " за опиати в Русе. Той изясни, че на хероина от ден на ден му пада цената, тъй като търсенето понижава. Грам от този тип опиат коства към 60 лв., само че може да се откри и за 50 лв.. Марихуаната е към 20 лв. за грам, като с това количество могат да бъдат свити две цигари. Цената на таблетка екстази варира - от пет до 25 лв., като зависи от това през какъв брой " ръце " е минал опиатът. Цената на метамфетамина - така наречен " кристал ", се повишава, защото търсенето е огромно ". Ако допреди две години се е продавал сред 50 и 60 лв. за грам, в този момент стартира от 80 лв. и може да стигне до 100 лв.. По думите на комисаря амфетаминът се намира на цена сред 20 и 30 лв. за грам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР