Повече от пловдивчаните ще прекарат лятната си почивка на българското

...
Повече от пловдивчаните ще прекарат лятната си почивка на българското
Коментари Харесай

Къде ще прекарат пловдивчани лятната си ваканция?

Повече от пловдивчаните ще прекарат лятната си отмора на българското Черноморие. Или най-малко това демонстрират резултатите от извършената на TrafficNews анкета, в която са гласували общо 5 519 индивида.
Прочетете още
33% от гласувалите са показали, че са избрали тази година да отпочинат на морските курорти в България, като напълно дребна разлика в процентите има с опцията „ На село ”, която са избрали 31% от пловдивчаните.

Близо 27% от гласувалите пък ще посетят курортите отвън страната ни, като най-често българите избират южните ни съседки Гърция и Турция, където да се възползват от почивните си дни.

Едва 10% от гласувалите са избрали да прекарат отпуската си на планина в България.

В доста от онлайн платформите, предлагащи предложения за хотели по Черноморието, се вижда повишение на цените. Покачване в цените на офертите се вижда и при пакетите за южните ни съседки Гърция и Турция.

Проверка на  TrafficNews при започване на летния сезон показа, че плануваната отмора на Черноморието може да излезе по-солена от тази в Гърция- от към цена на нощувка.

Друго изследване на медията ни измежду туристическите организации под тепетата сподели, че Бодрум е най-предпочитаната дестинация от пловдивчани за отмора през летния сезон през тази година.

Заради положителните ценови предложения, почивките в Турция Айвалък, Кушадасъ, Алания, Гидим и Анталия също остават в челните позиции за избор на дестинация.

Повече по тематиката прочетете тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР