Повече от отлично стартира за страната ни XIX Балканското първенство

...
Повече от отлично стартира за страната ни XIX Балканското първенство
Коментари Харесай

България със седем балкански шампиона по таекуондо!

Повече от чудесно започва за страната ни XIX Балканското състезание по таекуондо, което тази година се организира в Одрин, оповестяват от пресслужбата на федерацията ни.

Участие взимат 8 страни и над 1200 състезатели във всички възрастови групи. Само в първия спортен ден България завоюва седем златни, четиринадесет сребърни и 10 бронзови медала.

 Злато за България от европейското по таекуондо
Злато за България от европейското по таекуондо

Даниел Ладжев стъпи на най-високото ходило на почетната стълбица

Световният първенец за кадети Александър Джорджев прибави и балканска купа в своята богата сбирка за тази година. " Гладиаторът " сграбчи златния орден в категория до 57кг. с безапелационни победи. В първата среща в профил играч на домакините с 13 на 4, а във втората, която бе за класиране на край още веднъж не даде късмет на мощните таекуондисти от Турция, побеждавайки с 27 на 6. На финала Джорджев още веднъж сподели огромната си класа и сграбчи златния орден, откакто дуелът му с таекуондист на Румъния бе преустановен поради предимство в резултата 30 на 4.

Европейският първенец за кадети Даниел Ладжев в кат. до 49кг. също последва триумфът на Джорджев и стана балкански първенец. Състезателят на Търговска колегия " Августа " отнесе представител на Босна и Херцеговина на старта, последва доста скъпа победа на д турчин с 19 на 18, който го прати на финала. Там Ладжев се изправи против умел таекуондист на Сърбия, само че не му даде шансове и в последна сметка се подреди на най-високата стълбичка на спечелилите, грабвайки златния орден.

Митко Стойнов в кат. до 45кг. извървя тежък път до златото, откакто във всички срещи имаше за противници представители на домакините. Той сподели българския дух и с безапелационни победи позлати своята игра ставайки балкански първенец.

 Красен Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното състезание за кадети по таекуондо WTF
Красен Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното състезание за кадети по таекуондо WTF

" Има забележим прогрес в развиването на българското олимпийско таекуондо ", счита министърът

При дамите най-хубавата наша състезателка Никол Чобанова съумя да се поздрави с първото място и купата балканска шампионка в кат. до 53кг. Тя в профил състезателка на Сърбия с 5 на 0, а в решителната борба за златото не даде шансове на представителката на Босна и Херцеговина побеждавайки с 8 на 2.

Сребърни медали завоюваха Йордан Колев в категория до 80 кг., Виктор Александров, Габриела Кацарова, Калина Петрова, Кирил Механджийски, Николет Костова и Емилия Тасева. Бронзови оценки взеха Георги Тасков, Димитър Гешев, Ралица Петрова и Кристиян Златев.

С този си величествен триумф българските таекуондисти заемат второ място във краткотрайното класиране, като пред нас е отборът на Турция, а трети са представителите на Сърбия. Това става макар многото механически проблеми, които накъсаха спортния ден и множеството съдийски неточности. Днес излизат състезателите при юношите, кадетките и останалите мъже и дами.

 Министър Кралев награди Владимир Далаклиев за медала му от Мондиала по таекуондо
Министър Кралев награди Владимир Далаклиев за медала му от Мондиала по таекуондо

Боецът ни получи почетен плакет от спортния началник

В дисциплината Пумсе, България завоюва 3 златни медала. Един при отборно кадети девойки, и два в самостоятелните дисциплини. Освен това България взе още 7 сребърни и 7 бронзови медала. В генералното класиране сме на трето място след Турция и Сърбия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР