Повече от хиляда граждани се събраха в неделя пред сградата

...
Повече от хиляда граждани се събраха в неделя пред сградата
Коментари Харесай

Протест в Белград срещу замърсяването на въздуха

Повече от хиляда жители се събраха в неделя пред постройката на президентството в центъра на Белград на митинг, проведен от Еко Страж, поради високото равнище на замърсяване на въздуха през последните седмици, заяви белградската организация Бета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Към обяд натрупалите се хора извършиха пространството сред постройката на сръбския парламент и президентството. Участниците в митинга под надпис " Народът против отровителите “ носеха транспаранти с надписи " Въздухът е рисков “, " Нашият въздухът задушава дробовете на всички ни “ и сръбски флагове.

На митинга бе поискано държавното управление да одобри всички нужни тактики за решение на казуса с мръсния въздух и да се съблюдават настоящите закони в тази област, а прокуратурата да стартира да си прави работата. На митинга представители на държавното управление бяха упрекнати, че не дават точни данни за замърсяването на въздуха.

Представителят на Еко Страж Боян Симшич попита за какво, в случай че въздухът в Белград не е нечист, са закупени пречистватели за Скупщината на Сърбия.

Той сподели, че това е петият екологичен митинг и акцентира, че Еко Страж няма да се откаже от битката за здравословна околна среда.

На митинга бе изтъкнато, че доста градове в Сърбия нямат устройства за премерване на количеството фини прахови частици във въздуха.

Представители на екологични сдружения от Смедерево показаха проблемите, с които се сблъскват в региона на замърсяването на въздуха, и показаха нуждата от единни екологични дейности.

По време на митинга придвижването централна улица в Белград бе блокирано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР