Повече от година след като Марк Зукърбърг тества нов инструмент,

...
Повече от година след като Марк Зукърбърг тества нов инструмент,
Коментари Харесай

Фейсбук пусна нова функционалност за чистене на лични данни от платформата

Повече от година откакто Марк Зукърбърг тества нов инструмент, който да помогне на потребителите да " чистят " своята история от платформата, той най-сетне е наличен. Някои обаче може да се разочароват от лимитираната му функционалност, написа Си Ен Ен.

Във вторник от компанията споделиха, че дават инструмент, с който потребителите да ръководят данните, които приложенията и които уеб страниците събират за тях посредством Facebook. Потребителите обаче няма да могат да трият тези данни изцяло.

Вместо това просто се дава опция на потребителя да разграничи информацията от неговия/нейния профил. В резултат Facebook няма да знае кои уеб сайтове е посещавал потребителят или какво е правил там, само че данните ще съществуват на сървърите на Facebook без да разпознават съответен профил.

За първи път ФБ разгласи проектите си за новата функционалност през май 2018 година като реакция на трупащите се терзания за персоналната информация след абсурда с Кеймбридж Аналитика - компанията за политически изследвания, която получи данните на милиони консуматори. От Facebook в началото оповестиха, че ще отнеме " няколко месеца " да основат този инструмент, само че мина повече от година.

Пред публицисти беше обяснено, че функционалността се създава по-бавно от предстоящото, тъй като би трябвало да се препроектират системите на Facebook и да се обмисли по какъв начин да се действа с данните на потребителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР