Повече от факт е, че македонските българи създават своите организации

...
Повече от факт е, че македонските българи създават своите организации
Коментари Харесай

Експерти: Странно е да се дели Никола Вапцаров със С. Македония

„ Повече от факт е, че македонските българи основават своите организации по юридически ред. Това провокира неприятно събитие в Македония – появи се конституционно болшинство с противоположна мощ, създавайки закон, забраняващ тези организации. Това е явен метод на борба ”, безапелационен е Колев.

Той счита, че когато един политически хайлайф не желае да върви по пътя, по който популацията желае да върви: „ Македония сама се чуди по какъв начин да си постави несъгласие на влизането си в Европейския съюз. С такива двойствени игри от времето на Югославия не се реализират европейските цели. ”

Доц. Кайчев добави още: „ Комисията ни обърна внимание и към 2023 година, когато предстоят редица значими исторически годишнини. Ние като комисия историци би трябвало да посочваме пътят на сплотяване сред нашите общества. За страдание всички наши оферти бяха отказвани. Историческите извори от 19 и 20 век са повече от средновековието, само че тъкмо тогава македонизмът претендира, че се основава друга нация от българската. ”

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР