Повече от една трета от населението на Афганистан ще се

...
Повече от една трета от населението на Афганистан ще се
Коментари Харесай

Над една трета от афганистанците са обречени на глад

Повече от една трета от популацията на Афганистан ще се сблъска с апетит, счита изпълнителният шеф на Световната стратегия на Организация на обединените нации за храните Дейвид Бийзли. Той назова обстановката в Афганистан „ пъкъл на земята “. Към момента най-малко 14 милиона души не могат да обезпечат прехраната за себе си и фамилиите си всеки ден, сочи отчет на Организация на обединените нации, представен от БГНЕС.

„ Бурята, породена от талибаните, ще е единствено добавка към всичко, породено от сушата, споровете, влошеното икономическо положение, а и от пандемията от Covid-19 “, сподели Бийзли. Той прикани политическите водачи да „ работят бързо “, като означи, че с цел да се предотврати филантропична злополука в страната, организацията ще се нуждае от най-малко 200 милиона $ незабавно до септември.

Ако парите не бъдат обезпечени, обстановката в Афганистан ще се усложни, тъй като храната, предопределена за жителите на страната, ще стартира да се изчерпва идващия месец, а броят на хората, които ще се нуждаят от филантропична помощ, ще се удвои.

Още през март Организация на обединените нации разгласява отчет, съгласно който Афганистан беше измежду 20-те страни, изправени пред изострен дефицит на храна, и в потребност от незабавна помощ./
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР