Повече от една четвърт от хората във Великобритания казаха, че

...
Повече от една четвърт от хората във Великобритания казаха, че
Коментари Харесай

Четвърт от британците се притесняват, ако любим човек се ожени за мюсюлманин – като депутати, обвинени в „раздухване на реториката“

Повече от една четвърт от хората във Англия споделиха, че биха се чувствали неловко, в случай че обичан човек възнамерява да се ожени за мохамеданин, шокиращо изследването откри.

Около 27% от хората споделиха, че биха се почувствали неспокойно, в случай че са в това състояние. Той е по-висок от 25%, които са споделили, че биха се почувствали неловко, в случай че родственик или другар възнамерява да се ожени за човек от същия пол.

Изследователите споделиха, че констатациите би трябвало да бъдат " апел за пробуждане към политиците ", че " антимюсюлманската и антисемитска изразителност " има " съществени последствия в действителния свят ". Анкетата, извършена от обединението More in Common for the Together, сподели, че всеки пети (21%) души има негативни възгледи за мюсюлманите.

Пътуващите са единствената група, за която е по-вероятно обществеността да изрази сходни възгледи, като 31% признават негативни отзиви. За съпоставяне, 9% от хората са имали отрицателно отношение към евреите, 8% към чернокожите африканци/карибци и 7...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР