Повече от един милион турци използваха социалната мрежа Twitter, за

...
Повече от един милион турци използваха социалната мрежа Twitter, за
Коментари Харесай

Над един милион турци казаха „Достатъчно!“ на Ердоган

Повече от един милион турци използваха обществената мрежа Twitter, с цел да кажат „ задоволително “ на президентът на Турция Реджеп Ердоган, съобщи Ройтерс.

Хаштагът #Tamam (достатъчно на турски език) завладя обществената мрежа, откакто президентът Ердоган даде обещание, че ще подаде оставка, в случай че народът му я изиска.

„ Ако един ден нацията ни каже „ задоволително “, ние ще се оттеглим “, съобщи по-рано Ердоган в тирада пред Народното събрание в Анкара.

Малко след изявлението на Ердоган турскоезичният Twitter бе залят с апела #Taman, който се трансформира във водеща тематика в обществената мрежа.

„ Искаме народна власт и споделяме #достатъчно на Ердоган. Молим ви, да се оттеглите от поста, към този момент сторихте задоволително безумни неща на нашата страна и народ. Достатъчно! “, написа един от потребителите в Twitter.  

„ Няма да се оттеглите умерено. Ще отговаряте за всички неща, които направихте. Достатъчно! “, написа различен.

Политическите съперници на Ердоган не пропуснаха опцията да се възползват акцията в Twitter, като изявленията на тримата съществени опозиционни водачи в Турция събраха повече от 10 000 ретуита.

„ Времето свърши. Достатъчно! “, написа Мухарем Индже, който предходната седмица бе повдигнат от Народнорепубликанската партия (НРП) за кандидат-президент на предварителните избори на 24 юни.

Социалните мрежи се трансфораха в главната платформа за рецензия против държавното управление на Турция, защото обичайните медии са под контрола на ръководещата партия. Изказванията на Ердоган се излъчват онлайн по националните канали в страната, до момента в който опозиционните празненство не получават получават напълно едва или никакво отразяване
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР