Повече от два месеца общинският съвет в столицата не работи

...
Повече от два месеца общинският съвет в столицата не работи
Коментари Харесай

Вили Ликов предлага нова тактика за блокирания общинския съвет в ...

Повече от два месеца общинският съвет в столицата не работи поради неспособност да бъде определен ръководител, което на процедура активността му. Номинацията на Борис Бонев от най-голямата политическа група - " Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София " (23 съветници), не събра необходимие 31 гласа. Втората по бройка група ГЕРБ-СДС бойкотира всичките осем гласувания и не предлага собствен претендент за поста. Останалите претенденти също се провалят. Стигна се до такава степен Бонев да отдръпна кандидатурата си, от ПП-ДБ даже предложиха различен ръководител - Грети Стефанова, която обаче също. Така СОС остава блокиран. е на 11 януари.

ГЕРБ-СДС оферират да има съдружно съглашение. Решението обаче Лилков и останалите виждат в ротационен ръководител.

 

" Изминаха повече от два месеца от избирането ни за общински съветници, а СОС към момента не е почнал своята работа. Нещо повече, след несполучливите избори на ръководител, СОС е в политическа рецесия и не се обрисува близка вероятност за оформяне на болшинство, което да поеме политическа отговорност за ръководството на Столична община ", написа Лилков във Фейсбук.

Той - дружно с останалите общински съветници от " Синя София " Ивайло Йонков и Иван Сотиров, както и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, предлага формула " за излизане от политическата рецесия и за начало на същинската работа в СОС ".

Тя се състои от шест точки:

1. Избиране краткотрайно на Председател на СОС до приемането на Сборния бюджет на Столична община за 2024 година, след което той се отдръпва от поста.

2. Структуриране на непрекъснатите комисии и профилираните органи на СОС на симетричен принцип, при предоставяне опция на всеки общински консултант за присъединяване в три от тях.

3. До приемането на Бюджета за 2024 година в дневния ред на съвещанията на СОС се включват единствено отчети, които са единомислещо подкрепени от членовете на Председателския съвет.

4. Изискваме от кмета на Столична община да внесе в СОС Програма за ръководство и промени и нова конструкция на общинската администрация.

5. Изготвяне на Оперативна работна стратегия на СОС за 2024 година

6. Задължително на всяко съвещание се организира чуване на кмета на София по настоящи въпроси като първа точка в дневния ред на СОС.

 

Следващото съвещание на СОС е планувано за 11 януари, като единствената точка още веднъж е избор на ръководител.

 

ФрогНюз

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР