Повече от дузина по-малки държави от ЕС дават отпор на

...
Повече от дузина по-малки държави от ЕС дават отпор на
Коментари Харесай

Повечето държави от ЕС се противопоставят на настояването за реформи на капиталовите пазари

Повече от дузина по-малки страни от Европейски Съюз дават отпор на напъните за сливане на фрагментираните финансови пазари в Европа, наблягайки мъчителната политика към десетилетните старания за финансова промяна.

Франция неотдавна поведе напън — подсилен от Италия, Испания, Холандия и Полша, някои от най-големите стопански системи в Европейски Съюз — за възкръсване на промени за задълбочаване на пазарната интеграция и централизиране на надзора.

Париж твърди, че преразглеждането на финансовите пазари би помогнало за привличането на частен капитал за големите капиталови потребности на Европа в защитата и зеления преход, които възлизат на стотици милиарди евро годишно.

Но стъпките бяха твърдо опълчени от болшинството от 27-те държави-членки на Европейски Съюз, които се тормозят да правят отстъпка националния надзор и да предадат повече пълномощия за контрол на Брюксел.

Това слага началото за развълнуван спор измежду водачите на Европейски Съюз, събрани в Брюксел, които взеха въпроса по какъв начин да прокарат по този начин нар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР