Повече от 90 палестинци, много от които роднини, загинаха при

...
Повече от 90 палестинци, много от които роднини, загинаха при
Коментари Харесай

Израелски удари по две жилищни сгради в Газа взеха над 90 палестински жертви

Повече от 90 палестинци, доста от които родственици, починаха при израелски удари по две жилищни здания в Газа, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на медицинските и избавителни служби в палестинския анклав.

Това стана ден откакто генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че в линията Газа няма безвредни места и че продължаващата израелска атака съществено попречва разпределянето на филантропичната помощ.

Освен това през днешния ден израелските Сили за защита (ЦАХАЛ) обявиха, че през последната седмица техни военнослужещи са арестували стотици хипотетични бойци в палестинския анклав и че са трансферирали над 200 от тях на територията на Израел. Това известие съставлява извънредно разгласяване на елементи към противоречивата политика на Тел Авив за всеобщо задържане на палестинци, отбелязва АП. ЦАХАЛ добави, че до момента над 700 души, за които се допуска, че са свързани с палестинските ислямистки групировки " Хамас " и " Ислямски джихад ", са изпратени в израелски затвори.

Въпреки засилващите се апели за прекъсване на огъня, Израел се зарече, че няма да спре да води война, до момента в който не унищожи " Хамас " и не освободи всички заложници, държани от групировката. Правителството на Байдън пази Израел на дипломатическата сцена.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации през вчерашния ден одобри омекотен текст на резолюция, която приканва за неотложно увеличение на доставките на филантропична помощ за Газа, само че не и за прекъсване на огъня.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР