Повече от 7600 са новите благодетели на УНИЦЕФ, а над

...
Повече от 7600 са новите благодетели на УНИЦЕФ, а над
Коментари Харесай

Над 7600 нови дарители застанаха до УНИЦЕФ и NOVA в подкрепа на децата в България

Повече от 7600 са новите благодетели на УНИЦЕФ, а над 5800 от тях станаха месечни донори. Зрителите на NOVA се причислиха към идеите на УНИЦЕФ в поддръжка на децата в България по време на благотворителния театър „ Големите дребни “, излъчен на 29-и януари.

В специфичния ефирен формат, с водещи Мария Игнатова и Алекс Раева, осем надарени деца образоваха известни персони на нови артистични умения, които звездите извършиха онлайн. Зрителите оценяваха тяхното показване посредством SMS-и, като по този метод застанаха до УНИЦЕФ и NOVA в поддръжка на българските деца. Всички събрани средства ще бъдат предопределени за идеите и стратегиите на УНИЦЕФ в България.

На първо място в „ Големите дребни “ се класира артистът Александър Сано и неговият 7-годишен преподавател по пеене Георги Цветанов от детска вокална група „ Бон-Бон “. Те станаха любимци на феновете с осъществяване на обичаната ария на Васил Найденов „ Сбогом, моя обич “.

11-годишната Ева Ралянкова от школата на „ The Center “ трансформира шампионките по художествена гимнастика от Олимпиадата в Токио в същински хип-хоп тим, а Тервел Пулев напусна боксовия кръг, с цел да се научи да свири на барабан. Заедно със своя наставник – 11-годишният Кристиян Стоичков и момчетата от отбор „ Чинари “, Тервел сподели забележителни умения на фона на завладяваща хореография.

Музикалният реализатор Фики Стораро изненада феновете на NOVA с необикновена роля от пиесата на Шекспир „ Сън в лятна нощ “. Негов преподавател в света на актьорското майсторство беше 11-годишната Биляна Танчева от театралната школа на Албена Михова.

Водещата на утринния блок на NOVA „ Здравей, България “ Мира Иванова трогна публиката със завладяващо и нежно осъществяване на песента на група „ Тангра “ – „ Любовта, без която не можем “. Тя излезе на сцената на „ Големите дребни “ като същинска певица след уроци при 8-годишната Виктория Петрова от детска вокална група „ Бон-Бон “.

Влогърът Андреа Банда Банда „ полетя “ с ролкови кънки след усилени тренировки със 7-годишната Натали Балканска от цирк „ Балкански “, а музикантът Стефан Вълдобрев потопи феновете в света на илюзиите след съществено образование при 14-годишния Виктор Петков, с учител Дани Белев.

Ники Илиев стана от режисьорския стол, с цел да се изправи пред един от най-големите си страхове – да танцува пред аудитория. Той съумя да преодолее терзанието си и да се трансформира за малко в отличен танцьор на танго, с помощта на 11-годишната Адриана Ваклинова от школата на "Dance Station ".

В шоуто се включиха и децата от „ Бон-Бон “, The Center и Dance Station, както и от оркестър „ Чинари “.

Зрителите на спектакъла научиха повече за работата на Детския фонд на Организация на обединените нации у нас – платформата „ Подкрепи ме “ за деца със специфични потребности; Детските центрове за покровителство и поддръжка „ Зона ЗаКрила “, които оказват помощ на деца, претърпели насилие; Семейно-консултативните центрове, работещи с общности, в които има максимален риск от занемаряване на деца; Програмата „ Стъпки дружно “ за предварителна защита на насилието в учебно заведение. Чрез персонални истории, които националният дипломат на УНИЦЕФ в България Елена Петрова вълнуващо описа, бяха показани позитивните промени в живота на деца и фамилии, подкрепени от УНИЦЕФ.

Световноизвестната оперната певица Соня Йончева, която е и народен дипломат на УНИЦЕФ в България, и българската актриса с номинация за „ Оскар “ Мария Бакалова също насочиха своите послания и споделиха аргументите, заради които поддържат УНИЦЕФ.

Всеки може да стане БЛАГОДЕТЕЛ и да поддържа задачата на УНИЦЕФ за децата на България на или с месечни дарения от 5 лв., като изпрати SMS с цифра 5 на 1021.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР