Повече от 70 черупки, вградени в пешеходна пътека пред търговски

...
Повече от 70 черупки, вградени в пешеходна пътека пред търговски
Коментари Харесай

Откриха фосили на 66 млн. години в пешеходна пътека до мол в Банкок

Повече от 70 черупки, вградени в пешеходна пътека пред търговски център в Банкок, са били открити като вкаменелости на морски същества, живели преди повече от 66 милиона години, потвърдиха тайландски специалисти, представени от Агенция Франс Прес.

Купувач с " орлов взор " видя вкаменелостите с форма на охлюв с размери до 12 сантиметра в диаметър, осеяни по продължение на 400-метров сектор от тротоар до комерсиалния център Siam Square.

Палеонтолози от Министерството на естествените запаси и околната среда са проучили забавните черупки и открили, че са 77 вкаменелости на амонити.

Амонитите са морски същества, за които се счита, че са изчезнали преди 66 милиона години, споделя Прича Сайтонг, шеф на Отдела за отбрана на вкаменелостите на ведомството.

„ Амонитите са същински “, сподели той и добави, че вкаменелостите се разграничават от тези, които нормално се намират в Тайланд.
Местни медии оповестиха, че пешеходната пътека е ремонтирана преди две години и черупките може да са били сложени в бетона като украса от подизпълнители.

Вкаменените мекотели, обитавали океана преди милиони години, се продават като сувенири в няколко известни туристически дестинации, в това число Мадагаскар и Мароко.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР