Повече от 7 милиона американци взеха участие предсрочното гласуване преди

...
Повече от 7 милиона американци взеха участие предсрочното гласуване преди
Коментари Харесай

Над 7 милиона американци гласуваха предсрочно в САЩ

Повече от 7 милиона американци взеха присъединяване предварителното гласоподаване преди идните междусрочни избори в Съединените щати. Предварителните данни демонстрират по-висока изборна интензивност на поддръжниците на Републиканската партия спрямо гласуващите за демократите и самостоятелните претенденти, заяви Ню Йорк Таймс в уеб страницата си.

Той цитира коментара на професора по политически науки към университета във Флорида, Майкъл Макдоналд, профилиран в разбори на изборните процеси. " Ако тази наклонност продължи, изборната интензивност на изборите на 6 ноември ще бъде най-малко 48%, както през 1966 година А в случай че този индикатор бъде превишен, той ще може да бъде съпоставен с 1914 година, когато изборната интензивност беше 51% ", сподели специалистът. " Можем да реализираме равнище, което още никой в никакъв случай не е достигнал ", призна Макдоналд.

Предсрочното гласоподаване в Съединените щати се организира персонално и по пощата. Тези гласоподаватели, които избират първия вид, съгласно статистиката, нормално поддържат демократите. Повечето от по-възрастните американци гласоподават по пощата.

На изборите на 6 ноември ще се преизбират 35 от 100 сенатори, всичките 435 членове на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати и 39 губернатори на щати и територии. Предстоящите избори се междусрочни, защото те се организират сред две гласувания за президентски избори.

Сега съотношението на републиканците и демократите в Камарата на представителите е от 236 към 193, шест места са свободни. За да завоюват надзор над долната камара на Конгреса, демократите би трябвало да завоюват спомагателен най-малко от 23 мандата. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР