Повече от 600 заявления от украински граждани, които искат децата

...
Повече от 600 заявления от украински граждани, които искат децата
Коментари Харесай

600 деца от Украйна влизат след седмица в класните стаи във Варна - Общество

Повече от 600 заявки от украински жители, които желаят децата им да учат във Варна, са подадени досега в Регионалното ръководство на образованието (РУО), заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на началника на управлението Ирена Радева. По думите на Радева процесът не е завършил и всекидневно се подават най-малко по 10 нови заявки. Тъй като документите би трябвало да бъдат обработени, не всички фамилии ще са наясно на 15 септември къде ще учат децата им, добави Радева. Тя посочи, че към този момент няма проблем да бъдат обезпечени места за всички искащи.

Вече са обхванати съвсем напълно децата, които ще вървят на градина, или са в началния курс на образование. След 14 септември ще стане ясно в кои учебни заведения ще има свободни места за осмокласници. За образованието на по-големите се водят диалози с всяко семейство, с цел да бъде осъществен най-хубавият вид за младежите, сподели още Радева.

Началникът на РУО добави, че украинските деца ще имат опция да получават поддръжка и да учат в допълнение български и в границите на образователната година. По думите й те могат да разчитат на помощ и по обособените предмети в границите на консултациите, които дават учителите.

При приемането на децата се съблюдават условията на българските здравни управляващи, добави Радева. Те би трябвало да имат позволение от РЗИ и да са с приети ваксини, като това е годно освен за детските градини, а и за учениците, без значение кой клас са.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР