Повече от 5700 тона хуманитарни товари вече са били доставени

...
Повече от 5700 тона хуманитарни товари вече са били доставени
Коментари Харесай

Русия достави 5700 тона хуманитарна помощ за Украйна

Повече от 5700 тона филантропични товари към този момент са били доставени в Украйна от съветската страна от 2 март, сподели в понеделник Михаил Мизинцев, шеф на Центъра за ръководство на националната защита на Русия.

„ От 2 март в Украйна към този момент са доставени общо 5708,3 тона филантропични товари от Русия ", съобщи Мизинцев.

" Проведени са 676 филантропични интервенции, в това число 21 през миналото денонощие в Киевска, Харковска и Херсонска области, както и в Донецка и Луганска национални републики ", описа началникът.

" Около 300,3 тона хранителни артикули, облекла, медикаменти и предмети от ежедневна потребност бяха разпределени сред хората “, сподели той.

Според Мизинцев в съветските райони работят над 9500 центъра за краткотрайно настаняване.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в отговор на молба за помощ от ръководителите на републиките в Донбас. Той акцентира, че Москва няма проекти за окупация на украински територии, а цели демилитаризиране и денацификация на страната.

При изясняване на развиването на събитията съветското министерство на защитата увери, че съветските войски не са ориентирани към украински градове, а се лимитират до хирургически удари и извеждане от строя на украинската военна инфраструктура. Няма никакви закани за цивилното население.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР