Повече от 5600 души бяха задържани по време на вчерашните

...
Повече от 5600 души бяха задържани по време на вчерашните
Коментари Харесай

След протестите в подкрепа на Навални - над 5600 задържани в Русия

Повече от 5600 души бяха арестувани по време на вчерашните всеобщи митинг и в Русия в поддръжка на опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални. Това сочат данни на правозащитната организация ОВД-Инфо.

Това е рекордно висок брой на задържани при митинг в Русия. Задържана е и брачната половинка на Алексей Навални - Юлия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков осъди митинг ите и отбрани дейностите на полицията.

В изявление за съветски медии Песков акцентира, че в противозаконните митинг ите са взели участие доста хулигани и провокатори, които са проявявали експанзия по отношение на органите на реда. По думите му това е неприемливо и полицията е подхванала нужните ограничения.

„ С провокатори и хулигани не може да се беседва. Законът би трябвало да се ползва по отношение на тях с цялата си суровост “, съобщи Песков.

На въпрос по какъв начин прави оценка неоправданата свирепост на някои служители на реда по отношение на митинг иращи представителят на Кремъл отговори, че няма такава наклонност и че всеки случай би трябвало да се преглежда настрана.

Председателят на Държавната Дума Вячеслав Володин осъди от своя страна апелите на Фонда за битка с корупцията към Съединените щати да наложат наказания на съветски политици и предприемачи. Володин не изключи въвеждането на наказателна отговорност за сходни апели.

По-рано генералната прокуратура разгласи, че ще поддържа настояването на Федералната работа за осъществяване на наказванията условната присъда на Навални от 2014г. по делото „ Ив Роше “ да бъде сменена с ефикасна. Съдебното съвещание е планувана за на следващия ден.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева осъди насилственото задържане на спокойно митинг иращи в Русия и съобщи, че потреблението на непропорционална мощ опонира на поетите от Руската федерация задължения за ценене на човешките права.

И Върховният представител по външна политика на Европейския съюз Жозеп Борел осъди всеобщите арести.

Русия упрекна Съединени американски щати в сериозна интервенция във вътрешните й работи, откакто американският държавен секретар Антъни Блинкън осъди дейностите против антиправителствените стачкуващи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР