Повече от 5000 бивши престъпници са били помилвани, след като

...
Повече от 5000 бивши престъпници са били помилвани, след като
Коментари Харесай

Русия е помилвала над 5000 бивши престъпници, сражавали се в Украйна

Повече от 5000 някогашни нарушители са били помилвани, откакто са изпълнили договорите си да се борят против Украйна в съветската наемническа формация „ Вагнер “, съобщи Ройтерс, като се базира на създателя на „ Вагнер “ Евгений Пригожин, оповестява Българска телеграфна агенция.

Първоначално във „ Вагнер “ служеха калени в борбите ветерани от съветските въоръжени сили и групата пое доста по-важна роля във Войната в Украйна, откакто предходната година на съветската войска бяха нанесени поредност унизителни провали. Пригожин излезе от сенките и вербува хиляди пандизчии, като им предложи късмет да извоюват свободата си в подмяна на това да се борят в някои от най-опасните борби в Украйна.

„ В сегашния миг повече от 5000 души бяха освободени с опрощение след привършване на договорите им с „ Вагнер “, съобщи Пригожин в аудиосъобщение в „ Телеграм “. По думите му единствено 0,31% от помилваните след работа във „ Вагнер “ още веднъж са направили закононарушение, което съгласно него е 10-20 пъти по-малко от общоприетите индикатори.

Пригожин, който от време на време е именуван „ Готвачът на Путин “ поради множеството му компании за кетъринг, е най-влиятелният от съдружниците на Путин, които в този
Всичко за Вашата сватба
момент управляват на процедура частни армии, вербуващи висши военни офицери, някогашни шпиони и пандизчии, показва Ройтерс.

Съединени американски щати считат Пригожин за олигарх и са наложили наказания против него поради опити да се намесва в американските избори и за разпространение на съветска дезинформация по света. Пригожин, който е лежал в пандиза девет години по руско време по обвинявания в грабеж и други закононарушения, а през 90-те години на предишния век стартира своя бизнес, призна, че се намесвал в изборите в Съединени американски щати.

„ Вагнер “, бойци на която са се сражавали в Либия, Сирия, Централноафриканската република и Мали, се показва като най-калената в борби наемническа група в света. Тя отхвърля рецензиите от страна на Запада, който твърди, че методите и дисциплината ѝ са от време на време сурови и показва, че Съединени американски щати и съдружниците им също употребяват наемници по целия свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg