Повече от 500 000 души са напуснали домовете си в

...
Повече от 500 000 души са напуснали домовете си в
Коментари Харесай

Седем души загинаха при наводнения в Индия

Повече от 500 000 души са напуснали домовете си в североизточния индийски щат Асам, с цел да се спасят от тежки наводнения, провокирани от пред-мусонни дъждове, които засегнаха подножието на Хималаите и причиниха гибелта на седем души, оповестиха управляващите в сряда, като предизвестиха, че обстановката може да се утежни, предава Ройтерс.

Една от най-големите реки в света, Брахмапутра, която тече в Индия и Бангладеш от Тибет, излезе от крайбрежията си в Асам през последните три дни, наводнявайки повече от 1500 села.

Проливните дъждове засегнаха по-голямата част от щата, а прогнозите плануват те да продължат.

" Повече от 500 000 души са наранени, като обстановката с наводненията става сериозна с всеки час ", сподели министърът на водните запаси на Асам Пиджуш Хазарика пред Ройтерс, добавяйки, че седем души са се удавиха при обособени произшествия през последните три дни.

Войниците на индийската войска са избавили повече от 2000 души, хванати в капан в окръг Ходжай, а избавителните старания не престават, сподели министърът на опазването на здравето на щата Кешаб Маханта.

Очаква се равнището на водата в Брахмапутра да се увеличи още, предизвестиха националните управляващи.

" Ситуацията остава извънредно тежка, като железопътни и автомобилни връзки са прекратени заради наводнения и свлачища ", оповестиха щатските управляващи

Много други региони на Индия, изключително към столицата Ню Делхи, са обхванати от незапомнена гореща вълна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР