Повече от 46 000 души са вече жертвите от земетресението

...
Повече от 46 000 души са вече жертвите от земетресението
Коментари Харесай

Повече от 46 000 души са вече жертвите в Турция и Сирия

Повече от 46 000 души са към този момент жертвите от земетресението с магнитуд 7, 8, което удари Турция и Сирия преди 13 дни, заяви " Ройтерс ".

Броят на починалите в Турция е 40 642. Съседна Сирия заяви за повече от 5800 смъртни случая - брой, който не се е трансформирал от дни.

Очаква се броят на жертвите още да нарасне. Много хора в Турция към момента се водят изчезнали.

Въпреки че към този момент е минало прекалено много време, към момента спасителите откриват оживели под руините на здания. Но евентуално интервенцията ще завърши дни. 

Около 345 000 жилището в страната са разрушени . Но към този момент е контрактувано построяването на нови здания, което ще стартира от март. 
 45 500 са към този момент жертвите в Турция и Сирия
45 500 са към този момент жертвите в Турция и Сирия

12 дни след земетресението от 7, 8

Загрижеността за Сирия нараства, като Световната стратегия по храните оказва напън върху управляващите в северозападната част да спрат да блокират достъпа до региона, защото се пробва да помогне на стотици хиляди хора.

В коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността, шефът Дейвид Бийзли сподели, че сирийското и турското държавно управление си сътрудничат доста добре , само че интервенциите им са възпрепятствани в Северозападна Сирия . Миналата седмица организацията сподели, че запасите там се изчерпват и прикани за отваряне на повече гранични пунктове от Турция. Проблемите, с които се сблъскваме са с трансграничните интервенции в северозападна Сирия, където северозападните сирийски управляващи не ни дават достъпа, от който се нуждаем, сподели Бийзли. Това пречи на нашите интервенции. Това би трябвало да бъде поправено неотложно. "

Медици и специалисти показаха угриженост по отношение на вероятното разпространяване на заболявания. Турският министър на опазването на здравето Фахретин Коджа сподели в събота, че макар че е имало нарастване на чревните инфекции и инфекциите на горните дихателни пътища, броят им не съставлява сериозна опасност за публичното здраве.

Междувременно, тази нощ в Турция
 Организация на обединените нации търси 1 милиарда $ за потърпевшите в Турция след земетресението
Организация на обединените нации търси 1 милиарда $ за потърпевшите в Турция след земетресението

Средствата ще обезпечат филантропична помощ за три месеца на 5,2 млн. души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР