Повече от 40 хиляди жилища останаха без електричество заради тропическия

...
Повече от 40 хиляди жилища останаха без електричество заради тропическия
Коментари Харесай

Циклонът Ниран остави 40 хиляди жилища в Австралия без ток

Повече от 40 хиляди жилища останаха без електричество поради тропическия Ниран, който се стовари върху североизточната част на. Той провокира плевел вятър, порои и наводнения, заяви новинарският портал 9News.
Според информацията, циклонът е достигнал североизточното крайбрежие на континента рано сутринта на 2 март. Бурният вятър и мощните дъждове са съборили доста дървета и са прекъснали електропроводите. В предградията на Таунсвил има отчасти разрушени от падналите дървета здания, а повече от 40 000 жилища са останали без ток.
 Циклонът Елоиз върлува над Източна Африка Циклонът " Елоиз " върлува над Източна Африка
Най-малко девет души са починали в в пристанищния град на Мозамбик Бейра. Много региони на Мозамбик са под вода, като изключително мощно са з...
Наводненията са откъснали изцяло обитаеми места от главните автомагистрали и пътища. Затворени са 38 учебни заведения поради рисковите метеорологични условия. Жителите на няколко града по източното крайбрежие са предизвестени да се приготвят за евакуация.
По данни на националната метеорологична работа, скоростта напразно в крайбрежните региони доближава 38 м/с, а преваляванията надвишават 250 мм. Очаква се циклонът да резервира силата си през идващите два дни и да продължи да се придвижва на север по източното крайбрежие на Австралия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР