Повече от 4 хиляди финландски войници ще участват в мартенските

...
Повече от 4 хиляди финландски войници ще участват в мартенските
Коментари Харесай

Над 4 хиляди финландски военни ще участват в мартенските учения на НАТО

Повече от 4 хиляди финландски бойци ще вземат участие в мартенските учения на Северноатлантическия алианс Nordic Response 24, които ще се проведат в северните региони на Норвегия, Финландия и Швеция. Това заяви финландското министерство на защитата в прессъобщение.

Отбелязва се, че в Скандинавия учението Nordic Response 24 ще бъде „ най-значимото интернационално обучение “. Те ще се проведат от 4 до 15 март и ще бъдат част от огромното обучение Steadfast Defender 24. 

" В ученията вземат участие към 4,1 хиляди финландски бойци, съвсем половината от които са резервисти. Участието на Финландия в задачи на НАТО в спокойно време и разширението на ученията на НАТО във Финландия, да вземем за пример, в границите на Steadfast Ученията Defender 24 са съответни образци за това по какъв начин участието на Финландия в НАТО се демонстрира на процедура. Те са част от взаимните старания на Алианса за подсилване на сигурността на Финландия и нейните жители ", сподели министърът на защитата Анти Хакканен. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР