Повече от 37,4 милиона граждани са призовани да гласуват на

...
Повече от 37,4 милиона граждани са призовани да гласуват на
Коментари Харесай

Изборите в Испания минават без инциденти, вървят конспирации за бойкот на Педро Санчес

Повече от 37,4 милиона жители са призовани да гласоподават на 23 юли в парламентарните избори в Испания. От Министерство на вътрешните работи са отчели построяването на 100% от секциите " без произшествия ".

Началото на изборния ден е придружено от известие за прекъсване на придвижването на влаковете сред Валенсия и Мадрид, в което " Народната партия " заподозряха интервенция от страна на Педро Санчес и оказва въздействие на ниската изборна интензивност, написа испанският всекидневник El País.

Министър-председателят и претендент на социалистическата ПСОЕ, Педро Санчес, е бил един от първите, които са дали своят вот в мадридско учебно заведение, малко след началото на вота. " Не желая да споделям дали съм оптимист, само че имам положително предусещане “, е коментирал той първоначално.

Лидерът на Vox Сантяго Абаскал желае " всеобща готовност " за вота, само че не е поискала да " приказва за хипотези " за изборните резултати. Лидерът на " Народна партия “ Алберто Нунес Фейхоо е уверил, че " каквото и да се случи “, той ще продължи " да работи за страната “.

Лидерът на Sumar, Йоланда Диас, е отправила " зов към всички жители " да отидат в изборните секции. " Ние сме заложени на карта за идващото десетилетие “, е подчертала тя.

Междувременно от някои се популяризират интрига за хипотетичен протест на Санчес за щета, която е наложила прекъсването на придвижването на влаковете сред Валенсия и Мадрид тази заран.

Въпреки обстоятелството, че живачният дирек на термометъра в редица райони на Испания доближи 40 градуса по Целзий, в първите пет часа от гласуването изборната интензивност на предварителните парламентарни избори в страната беше 40,48%, демонстрират данните от формалния уебсайт за мониторинг на резултатите, представени от медиите. Всички секции са оборудвани с вентилатори и климатици, а доста от пристигналите да гласоподават се пробват да се разхладят с вентилатори.

На последните общи избори, които се организираха през 2019 година, същата цифра беше 37,92%.

Най-активните самостоятелни общности сега са Кастилия ла Манча, Валенсия, Естремадура, Ла Риоха, Мурсия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР