Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати

...
Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати
Коментари Харесай

Над 330 места за настаняване са подпомогнати по програмата Отново заедно

Повече от 330 хотела и места за настаняване са подкрепени по програмата " Отново дружно ", оповестяват от министерството на туризма. Те се намират както по Черноморието, по този начин и в планински обитаеми места и курорти.

Учениците, пътуващи по програмата са отсядали главно в тризвездни места за настаняване, като те са общо 149. Следвани са от хотелите с две звезди - 100, а тези с четири звезди са 83. Сред определените за училищен лагери места за настаняване има и петзвездни хотели. Сред желаните дестинации за ваканциите са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско. Има групи, посетили Несебър, Пампорово, Свети Влас, Шкорпиловци, Боровец, Царево, Чепеларе, Трявна и други

До момента общо утвърдените учебни заведения, които са кандидатствали по програмата, са 769, включващи 20 900 възпитаници и 2178 учители. Изразходените средства са 11,183 млн. лева Предвиденото финансиране по мярката е 15 млн. лева, които се отпускат от националния бюджет.

Програма " Отново дружно " е ориентирана към подкрепяне на туристическия отрасъл за превъзмогване на последствията от пандемията и възобновяване му от рецесията. Резултатите досега демонстрират, че заложените цели се реализират и резултатът от нея е осезателен.

Заради изменящата се епидемиологична конюнктура и с грижа за здравето на децата, при започване на седмицата Министерството на образованието и науката разгласи, че стопира приемането на поръчки за присъединяване в Национална стратегия " Отново дружно ".

Средствата, планувани за мярката, които към момента не са употребявани, остават, с цел да бъдат изразходени в поддръжка на туристическия бранш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР