Повече от 300 гимназисти, някои от които придружавани от родителите

...
Повече от 300 гимназисти, някои от които придружавани от родителите
Коментари Харесай

300 гимназисти на Деня на кандидат-студента в Медицински университет-Пловдив, 110 се включиха онлайн

Повече от 300 гимназисти, някои от които придружавани от родителите си и от преподаватели по биология и химия, взеха присъединяване в Деня на кандидат-студента на Медицински университет – Пловдив. Ученици от Пловдив и региона, Бургас, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Ямбол извършиха до краен лимит най-голямата зала на Аудиторния комплекс на висшето учебно заведение, с цел да се срещнат с ръководителите на изпитните комисии по биология, химия, нравственос, скулптиране, обществена медицина и здравен мениджмънт и да получат настояща информация за целия развой на кандидатстване. Още 110 се включиха онлайн в събитието, което се организира в хибриден формат.
Прочетете още
„ Казвам ви „ добре пристигнали “ като кандидат-студенти, а наесен ще се веселя да ви поздравявам и като студенти на Медицински университет - Пловдив. Благодарим ви за интереса, който проявявате. Като виждам препълнената публика, това ми дава убеденост, че имате упоритост за своето бъдеще, че сте виновни към себе си и сте решени да влезете в първата сериозна житейска борба след гимназията – да се преборите за мечтаната компетентност и университет “, приветства присъстващите проф. доктор Веселина Горанова – зам.-ректор по образователна активност.

На въпроси на присъстващите отговаряха ръководителите на изпитните комисии по биология, химия, нравственос, обществена медицина и организация на опазването на здравето, както и по скулптиране. Промени в изпитните формати и балообразуването за идната акция няма.

Кандидатите за „ Медицина “, „ Дентална медицина “ и „ Фармация “ поставят изпит по биология и химия на 1 юли.

Кандидатите за специалностите „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “, „ Лекарски помощник “ и за специалностите от Медицински лицей се явяват на писмен изпит по нравственос, който ще се организира на 3 юли. Кандидат-зъботехниците държат изпити по нравственос и скулптиране (5 юли).

Желаещите да учат „ Управление на здравните грижи “ (ОКС Бакалавър) поставят писмен изпит по обществена медицина и здравен мениджмънт, който ще се организира на 4 юли.

От 3 юни до 26 юли е приемът на документи за компетентност „ Медицинска речева и езикова патология “.

„ Изпитът по биология ще се организира както предходната година. Тестовите задания са съобразени с материала от общообразователната подготовка от първи гимназиален стадий и няколко тематики от профилираната подготовка. Във всяка писмена работа би трябвало да проличава умеенето на претендента да показа знанията си по съответната тематика. Съветът ми е четете добре въпросите “, обърна се към кандидат-студентите доцент Мария Казакова – ръководител на комисията по биология.

„ Химията ревизира логическата ви мисъл, което е значимо за специалността “, сподели ръководителят на комисията по химия доцент Стела Димитрова.

Проф. Бианка Торньова, която оглавява комисията по нравственос, посочи, че изпитът включва две съществени задания – тест с 20 въпроса от затворен и отворен вид и аргументативен текст, обвързван с избора на съответната специалност. Ежегодният курс по нравственос ще се организира на 20 април.

На 17 април е първият курс по скулптиране, осведоми ръководителят на комисията по скулптиране проф. доктор Явор Калъчев, а втората дата ще е в края на май. Курсът е в границите на три дни, в които кандидат-студентите ще моделират 4 зъба от конкурсната стратегия.

Какви са периодите за подаване на документи, има ли промени в балообразуването, методите за корекция на неверно маркиран въпрос, комисията ще чете ли чернова – това бяха част от въпросите, които насочиха присъстващите в залата младежи. Комисията отговори и на онлайн поставените въпроси.



Веднага след привършване на срещата се организира и Денят на отворените порти. Ученици и родители разгледаха част от образователната база на МУ-Пловдив, водени от преподаватели и чиновници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР