Повече от 2500 човека се събраха снощи на площада в

...
Повече от 2500 човека се събраха снощи на площада в
Коментари Харесай

Хилда Казасян плени Марково с джаз версия на “Клетва“ и още емблематични песни от български филми

Повече от 2500 индивида се събраха нощес на площада в село Марково да послушат дружно кино с една от най-популярните и обичани джаз певици у нас Хилда Казасян.
Прочетете още
Тя бе главният посетител на лятното издание на Пловдив Джаз Съмър, което за втора поредна година се организира и в село Марково. Миналата година на площада жителите на селото и гостите му имаха опцията да се насладят на изключителната виртуозност на именития кавалджия Теодосий Спасов.

Тази година центърът на селото беше още по-пълен с жадни за смислена музика слушатели. Те изслушаха с внимание всяка една от красивите песни от обичани български филми и ги изпращаха с бурни, прочувствени овации. В програмата бяха включени тълкования в джаз стилистика на шлагери от остарялото незабравимо българско кино като “Козият рог ”, “Адаптация ”, “Любимец 13 ”, “Вчера ”. Хилда Казасян пееше чувствено и елегантно в компанията на най-хубавите джаз музиканти - Живко Петров, Христо Йоцов, Мишо Йосифов, Димитър Карамфилов. А гост-артисти бяха кадифеният Васил Петров и още веднъж Теодосий Спасов, който развълнува публиката с импровизациите си на песента “Вървят ли двама ” от кино лентата “Козият рог ”.

Една от най-впечатляващите разработки измежду сбирката от кино музика  бе на песента “Клетва ” от кино лентата “Вчера ”, а песента “Детство мое ”, комбинация на безсмъртния Вили Казасян, накара хората да пеят дружно. Огромната и очевидно щастлива аудитория на пускаше артистите да си тръгнат от сцената като ги аплодираше шумно.

Тази вечер бе незабравима и историческа, тъй като сподели по какъв начин положителният музикален усет надвива, а паралелно с това и човещината. Интересната история към този концерт е, че той бе финансиран главно от донори, живеещи на територията на село Марково. Тази дарителска акция бе демонстрация на същинско гражданско общество, тъй като бе инициирана като самоизява на видни и авторитетни поданици на селото. Сред тях бе и актуалният кмет на Марково - госпожа Десислава Терзиева, която бе мотор на реализирането на този хубав празник на духа. Редом с нея застана кметът на община Родопи – Павел Михайлов, както и впечатляващата помощ на доброволците от Сдружение “Моето село Марково ”. Всички те подадоха ръка на уредниците на Пловдив Джаз Фест, с цел да се осъществя второто му лятно издание, гостуващо в селото.

Всички присъстващи бяха удовлетворени от тази елегантно проведена джаз фиеста, която стартира с концерт на млади джазмени, български студенти в Холандия, посрещнати задушевно от първите гости и приключи с крафт бира, диалози и вкусна храна от особено гостуващия в село Марково известен пловдивски ресторант “Амстердам ”.

Но огромното украшение остана музиката на Хилда Казасян, която даде обещание, че след година или две е подготвена да се завърне още веднъж в Марково с най-новата си стратегия, отдадена на Гершуин. Остава да имаме вяра, че това събитие ще се трансформира в предстоящ годишен празник и традиция, вяра, която изрази кметът на село Марково госпожа Десислава Терзиева в късата си и вълнуваща тирада преди концерта.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР