Повече от 250 милиардери и милионери настояват политическият елит, който

...
Повече от 250 милиардери и милионери настояват политическият елит, който
Коментари Харесай

Свръхбогатите към политиците в Давос: Облагайте богатството ни с данъци

Повече от 250 милиардери и милионери упорстват политическият хайлайф, който се среща за Световния стопански конгрес в Давос, да вкара налози върху благосъстоянието им, с цел да помогне за обезпечаването на по-добри публични услуги по света.

„ Нашето искане е просто: молим ви да ни обложите с налози, най-богатите в обществото “, споделиха богатите хора в отворено писмо до международните водачи.

Това няма да промени фундаментално стандарта ни на живот, нито ще лиши децата ни, нито ще навреди на икономическия напредък на нашите народи. Но това ще трансформира изключителното и непродуктивно частно благосъстояние в инвестиция за нашето общо демократично бъдеще “.

Подписалите се са от 17 страни и включват наследника на Disney Абигейл Дисни, Браян Кокс, който играе милиардерa Логан Рой в сериала на HBO Succession, артистът и сценарист Саймън Пег и Валери Рокфелер, правоприемник на американската династия.

Писмото, озаглавено Proud to pay more, ще бъде предадено на международните водачи, събрани в Давос, Швейцария в сряда.

В него се показва, че „ неравенството е достигнало повратна точка и цената му за нашата икономическа, обществена и екологична непоклатимост е сериозна – и нараства всеки ден. Накратко, имаме потребност от деяние в този момент “.

Марлене Енгелхорн, австрийски правоприемник и съосновател на taxmenow, сподели, че 2024 година

може да е началото на същинска смяна, в случай че Г-20 се заемат съществено с повишението на повече налози за хора като мен “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР