Повече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока

...
Повече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока
Коментари Харесай

ТИР-ове, натоварени със стока за Австрия, чакат с дни на границата

Повече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока за Австрия, не могат да минат нашата граница на " Дунав мост II ", защото не ги пускат. За това сигнализират от Камарата на автомобилните превозвачи.

Представител на камарата изясни, че казусът е зародил на 5 януари. " Колеги от цяла България се обадиха, че са им спрели камионите на границата в цялата страна ", съобщи Петко Ангелов пред Нова тв.

Служителите на митниците обяснили на водачите, че такива нареждания са получили. 24 часа над 100 камиона са стояли блокирани. " Не дадоха да се върнат камионите и прибраха документите на водачите на границата ", изяснява още той.

Според думите на Ангелов им е било обяснено, че австрийските товари са спрени поради обстановката, в която се намира България, обвързвана с шенгенското пространство.

Ситуацията на " Дунав мост II " демонстрира 5-километрова колона от камиони. Натоварените машини се движат, само че извънредно постепенно. " Чакам от почти 2 часа. Подготвил съм се за не по-малко от 12 часа. Много е. В четвъртък би трябвало да разтоваря и няма да съумея ", сподели Иван, водач, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР