Повече от 2000 души са избягали от изригването на вулкан,

...
Повече от 2000 души са избягали от изригването на вулкан,
Коментари Харесай

На Филипините вулкан бълва отровни газове, хиляди бягат

Повече от 2000 души са избягали от изригването на вулкан, което е напълнило въздуха покрай филипинската столица с отровен газ, оповестиха управляващите в събота.

Вулканът Таал, който се намира в картинно езеро, от няколко дни изригва серен диоксид, създавайки гъста мъгла над Манила и няколко околни провинции и пораждащ здравни предизвестия, заяви Агенция Франс Прес.

Най-малко 2400 души са напуснали домовете си, откогато държавното управление прикани за евакуация на махали по крайбрежията на езерото, сподели Йоселито Кастро, който дава отговор за битка с бедствията в района.

" Очакваме още поданици да се изтеглят през идващите дни ", сподели той и добави, че те търсят леговище или в учебни заведения, затворени поради пандемията от ковид, или в домовете на родственици.
 Вулканът Мерапи в Индонезия изхвърли пепел на 1 км височина (СНИМКИ) Вулканът Мерапи в Индонезия изхвърли пепел на 1 км височина (СНИМКИ)
Най-активният настоящ вулкан в Индонезия – Мерапи, на остров Ява изхвърли пепел и пушек на височина 1 км. Информацията бе обявена...

Таал се намира единствено на 50 километра южно от Манила и през по-голямата част от миналата седмица е изхвърлялл вулканичен смог, който е закри слънцето в столицата.

Служители на гражданската защита предизвестиха, че над 317 000 души могат да бъдат уязвими на излъчванията на токсични газове от вулкана при най-лошия сюжет на актуалното изригване.

Таал е един от най-активните вулкани в страна, засягана от време на време от изригвания и трусове заради местоположението си в тихоокеанския " Огнен пръстен " - зона на интензивна сеизмична интензивност.

Последното изригване там през януари 2020 година изхвърли пепел на височина от 15 километра и нажежена лава, унищожавайки десетки домове, убивайки добитък и изпрати над 135 000 души в приюти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР